|
![]() |
#11 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 17.02.2015
Mjesto: Sarajevo
Downloads: 29
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 17 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 5-SOLD, Yamaha Montage 6, Trans Audio Sound Module/Workstation, Yamaha CS1X, Korg N364
![]() |
![]()
Postavio sam sasvim jednostavno pitanje - sta se moglo uraditi sa CPI fajlom, u kom su SVI podaci. Odgovor je jednostavan - zahvaljujuci Yamahi - nista. I dalje stojim iza toga da je YEM bespotreban program, da je rad u tom programu glup, i da je sav taj proces spor. Trebas biti vanserijski glup da napravis format (cpi) koji ni sam ne mozes otvoriti. To moje misljenje ne mogu promijeniti svi Casperi svijeta
![]() Sto mi se vise obaveza gomila u zivotu, rad sa ovim mi postaje sve vise otezavajuci. Od kako sam poceo raditi na podacima da ih vratim, bar 7 puta sam morao cekati po 40 minuta. To je nista drugo do idiotizam. To je sve ono sto ne bi trebalo da bude sa spravom ovog cjenovnog ranga. Neko vece me pita kolega na svirci, sta da kupi (svira T2). Tyros 4 prijatelju, o 5 i ne razmisljaj, ako zelis da sviras. Ako hoces da kuci dangubis na kompu, e onda slobodno uzmi T5. Iduci Yamahin aranzer cu uzeti jedino ako za njega ne bude trebao racunar da bi se moglo prdnuti na njemu, ako bude imao pravi parametricki EQ na kanalima, a ne ovu glupost od EQ-a kao sad, ukratko - ako rad na njemu bude funkcionalan i ako to bude ozbiljna prica. Zgadio mi se njihov princip, zgadila mi se njihova gramzivost. Pogotovo tehnoloski - 4 mala cipa u plocici flash rama naplacuju 300 eura. Samo mali off topic na ovu temu - posto su se ljudi snalazili sa drugim rjesenjima za ram na Motif-ima, Montage su ogranicili sa 1.7 gb fabrickog. Sto vam ga je - to vam ga je. Ne znam koga vise pokusavaju da naprave budalom, kad jedna dobra sound banka ima 500 mb. Al da ne duzim dalje. Neko je pitao zasto restoracija - doslo je do korupcije c++ fajlova, a ne volim da krpim. Tako da imam sacuvanu sector by sector sliku sistema za takve slucajeve. Sent from my iPhone using Tapatalk
Favoriti |
|
|