Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 19.02.2016, 19:16   #1
Sky Net
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 17.02.2015
Mjesto: Sarajevo
Downloads: 29
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 17 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 5-SOLD, Yamaha Montage 6, Trans Audio Sound Module/Workstation, Yamaha CS1X, Korg N364
Sky Net ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Nema tenzija Casper, sve 5. Kolegi @Milan$ sam spomenuo samo jednu od stvari, a kada se zadje malo dublje u povrsinu, naidje se na jos cinjenica koje su za mnoge korisnike koji vole rad na samoj klavijaturi, nista drugo osim kocnica.
1. CASM editor u Tyrosu ne postoji. Dakle CV1, CV2, zaboraviti. Samo na racunaru.
2. Drugaciji tempo po varijacijama, samo na racunaru.
3. Drugacije metricke mjere po varijacijama, samo na racunaru.
4. Prelazi 2/4 ako su varijacije 4/4 - samo na racunaru.
5. Generalno detaljan rad sa style-om, na racunaru.
6. Svi interni ritmovi su zakljucani, editing moguc samo na percussion i drum traci. Ako zelis sve otvoreno, opet racunar.

Sto se mene tice, a kao vlasnika istog, to je za aranzer te klase velika glupost. 6 stavki mogu provariti. YEM u zadnje vrijeme nikako. Posljednje sto nekome treba je sjediti u sobi u tri sata poslije ponoci, poslije svirke, cekajuci da se nesto ucita, tamo negdje do 4. Mnogo mi se puta desavalo da mi se nesto u ritam sekciji ne dopadne. Osim nivelacije traka, bez racunara sam sasvim nemocan. Notorna glupost, koja vremenom (ponavljam, vremenom) postane jako iritantna. U situaciji kada smo na nastupu, nijedan softver ne pomaze.
Sky Net je offline   Reply With Quote
Star 20.02.2016, 00:20   #2
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Sve stavke koje si naveo su prisutne još od prvog Tyrosa, od davne 2000 godine. Bilo bi interesantno čuti tvoje razloge zašto si uopće kupovao Tyros5?
casper je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 07:49

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije