|
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 17.02.2015
Mjesto: Sarajevo
Downloads: 29
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 17 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 5-SOLD, Yamaha Montage 6, Trans Audio Sound Module/Workstation, Yamaha CS1X, Korg N364
![]() |
![]()
Posto nas cjenjeni Casper mene i dalje smatra idiotom koji je pao s Marsa, ili jos neke dalje planete, da pokazem ovako.
![]() Opcije unutar, u ovom slucaju kick-a. Postoji SVE osim EQ, koji je u produkciji, live mixu, mozda i najbitnija alatka. EQ postoji - u dva pojasa pod stavkom common, znaci generalni eq tog drum seta. @casper Odlicno znam da na T3 nije mogao da se slozi multisample u klavijaturi. To i ptice na grani znaju. Ali zato, slice-ovan sempl perkusija cu ja sloziti u T3 malo sporije od necijeg paljenja YEM-a.Ja ne sporim tvoje znanje, ja ne sumnjam da ovdje dijelis svoje znanje maksimalno i pomazes clanovima - to ti ne daje za pravo da nekoga podcjenjujes i smatras idiotom. ''Iz tvog pisanja je potpuno jasno da uspoređuješ edit semplova unutar klavijature sa obradom istih u YEM aplikaciji''. Ne uporedjujem ja nista - to je bilo ''sakato'' u klavijaturi, to je sakato i u YEM-u, uz dodatak da u YEM-u sada moze da se slozi multi-layer. Za mene, taj multi-layer bez dobre tonske obrade ne znaci nista. Sad smo valjda nacisto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
NE vezano za tyros, Rudi kako mozes reci da je obrada EQ-om nekog sempla, maltretiranje i nepotrebna? ocigledno se materijom ne bavis dovoljno ili se nisi nikad bavio, s obzirom da kazes da Tyrosa jedva znas upaliti, vec samo volis napisati nesto, a da si nekad probao da obradis neki sempl EQ-om, bilo u klavijaturi ili u Cubase ili Sound Forge, gde ja uglavnom radim, video bi kakve rezultate mozes da dobijes,uz malo truda a naravno, ko ne zna ili pretera, mozes nesto i da unistis...ali mislim sam tvoj komentar je
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 13.09.2007
Downloads: 2203
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
![]() |
![]()
@Milan$,
slobodno ti komentarisi, nemam problem s tim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Ako nisi skontao, a i pisalo je, ovo je bilo vezano za samu tvoju konstataciju o nepotrebnosti EQ kod obrade sempla, i da je to maltretiranje, a bilo to kod korga, yamahe, cubase ili bilo gde u muzickom svetu gde je EQ sama osnova svega, nesto na necemu citava muzicka produkcija pociva,tako da sam komentar je banalnost...Takodje se dalo zakljuciti i zasto si to napisao, onda bi po tebi bilo u redu ako yamaha nema EQ, zar ne? Al evo prosla me zuta minuta, sad sam ok tako da sry,al morao sam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 13.09.2007
Downloads: 2203
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
![]() |
![]()
... ma vidi se da si poznavaoc materije i ne izvinjavaj se, nema potrebe. Meni je najveci problem sto kod analognog miksera lako namjestim eq na "u' ili "v" ali na digitalnom mi ide malo teze, pogotovo oni eq gdje imaju samo neki kruzici, tockici i brojevi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Daleko sam od poznavaoca, al za tolko,znam
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Stvarno kod kuće
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 17.02.2015
Mjesto: Sarajevo
Downloads: 29
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 17 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 5-SOLD, Yamaha Montage 6, Trans Audio Sound Module/Workstation, Yamaha CS1X, Korg N364
![]() |
![]()
Sto me hoce, al me hoce. Bas me hoce.
Danas, kad sam exportovao sadrzaj iz YEM-a i ubacio pack u klavijaturu, desila mi se najblaze receno - katastrofa. I da se odmah ogradim od ''ljudskog faktora'', posto je sve isto kao i juce, kad je sve radilo. U Tyrosu imam ukupno 12 packova. U nekima od njih su ''farbe'', u nekima drum setovi, negdje kombinovano, zavisi. Koristim aktivno 55 farbi, koje su u packovima, a kratice za njih su mi u jednom folderu na HDD-u, gdje su iznivelisane, sa dodijeljenim efektima, itd - znaci neke su iz packova, neke fabricke. Do danas, sve je funkcionisalo dobro. Medjutim, nakon danasnjeg importa cpi fajla, moj Tyros je dozivio totalnu amneziju. Kad sam upalio klavijaturu, i pritisnuo registraciju, umjesto mojih farbi docekale su me samo linije. Nijedan ritam ne radi kako treba, osim fabrickih. Dobro rade samo farbe iz tri packa, i fabricke. Ostalo - nista. Pravljeni ritmovi sviraju neke lijeve setove bubnja, umjesto glavnog stringsa na desnoj strani mi svira bubanj?! i tome slicno. Da napomenem - svi packovi su TU u klavijaturi, nema nijedan neucitan. Tyros je samo iz nekog razloga ''zaboravio'' put do njih, njihov raspored ili sta vec. Posto imam sacuvane PPF fajlove, probao sam reinstalirati YEM, i ponovo ubaciti packove, medjutim bez rezultata, nakon importa CPI fajla Tyros i dalje nema pojma gdje se sta nalazi (osim u tri packa od 12). Imam svirku za par sati, i ne mogu nositi klavijaturu. 10-tak glavnih farbi bih i mogao nastimati, ali ritmove koje ima preko stotinu ne mogu ni za 15 dana rada. Ima li neko ideju zasto se ovo desilo? Svi savjeti su dobrodosli, a ceka se i ''dobri duh'' Casper. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|