Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Alati tema Display Modes
Star 06.02.2017, 02:38   #10
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Muzički sajam u Frankfurtu je mjesto koje bi trebao posjetiti svatko onaj tko se ozbiljnije bavi glazbom. Svi noviteti glazbene industrije i svega što je vezano uz nju, možete pregledavati, probavati i doživjeti na ogromnom prostoru sajma. Ove godine se održava od 5. do 8. 04., a sjećam se davnih godina kada je trajao cijeli tjedan. Internet je tada kod nas bio na jadnoj dial up brzini. Youtube se pojavio tek poslije i općenito gledajući, do novih informacija se dolazilo mnogo teže nego danas. Zato stavljam jedan video iz toga vremena.

Prva četvrtina je iz 2004. godine i prikazuje veselog demonstratora na vrhunskom aranžeru, Lionstracs. Tada je to bila tehnologija (i sound) o kojoj i danas mnogi sanjaju. Međutim, taj koncept i pristup aranžer klavijaturi nije dugo izdržao. Surovi zakoni velikog kapitala su odradili svoje, "velika riba je pojela malu". To se nije dogodilo samo Lionstracsu već i malo ozbiljnijim firmama od njih. Takvo je "pravilo" i u budućnosti će istu sudbinu doživjeti mnogi mali igrači.

U drugoj četvrtini videa možete čuti i vidjeti kako od jednog kreštavog bezličnog vokala možete zvučati kao Pavaroti. Ne sjećam se točno o kojem se Rolandovom uređaju radilo. Znam samo da je bio spojen V-linkom na aranžer EXR-7 i da je demonstrator tijekom 5-6 minuta pjevao malo kao Tina Turner, pa Prince, pa Mercury, pa ... ha ha, jel ima neki preset za Šabana.

Da ne bi previše izletio iz teme, druga polovica videa je iz 2000. godine i prikazuje prezentaciju PSR 9000. Michel je kao i obično vrhunski odradio posao ali sve njegove "akrobacije" mi tada nisu popravile dojam jednog tupog sounda koji sam čuo. Da li zbog ozvučenja, mog zamora ušiju ili od cjelodnevnog bauljanja po sajmu? Kako god, tada sam bio fun Technicsa i ovo mi nije zvučalo ništa posebno. Iz današnje perspektive gledajući, ipak je ostala lijepa uspomena na to vrijeme i na moje prve posjete Franfurtu.

https://www.youtube.com/watch?v=Bpiw4k2yY60
casper je offline   Reply With Quote

Favoriti

Oznake
aranžer, prezentacija, video, yamaha

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 07:47

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije