|
|
Kutak za harmonikaše Pravo mesto, za pravo pitanje ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 08.02.2006
Mjesto: Svilajnac
Godina: 50
Downloads: 429
Uploads: 11
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 207 puta u 137 Postova
Instrumenti: Roland Arrangers / Roland Fr-4x
![]() |
![]()
Mada smo se vec culi, zbog drugih clanova odgovor i ovde:
"Na svim modelima je moguce dodeliti da bariton basovi sviraju orkestarsku boju. Naravno najozbiljnije je to reseno na modelu Fr8x, gde je moguce sve postavke (svi instrumenti za levu, desnu stranu, odnos jacine, bubanj, efekti...bukvalno sve) snimiti kao jedan user program. Kasnije, pozivanjem tog user programa (bira se sa desne strane registrima kada smo u user program meniju) poziva sva podesavanja u istom trenutku. Tako je moguce poredjati user programe po potrebi i samo prelaziti iz jednog u drugi. Na Fr8x imamo 1400 mesta za user program, na Fr4x imamo 100 mesta. Na starijim modelima je to ili komplikovano reseno ili nije moguce." |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 06.06.2018
Mjesto: Köln
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Roland E-A7
![]() |
![]()
Moj šorog je slijepa osoba, svira harmoniku i planira nabaviti jednu takvu stvarčicu. Jedan njegov kolega harmonikaš svira FR-4X i nagovara mi šogora da si nabavi takvu jednu, nafilanu raznoraznim bojama. U tome ne bi bilo ničega lošeg, da mu također ne tvrdi kako je FR-4X bolji od FR-8X, što baš ne vjerujem da je točno, jer su razlike između tih modela poprilične.
Ali opet pomislih, možda to govori jer je možda model FR-4X zgodniji za upotrebu slijepoj osobi. Može li mi netko nešto reći na ovu temu, posebno ako netko pozna nekog slijepog tko već koristi FR-8X? Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 08.02.2006
Mjesto: Svilajnac
Godina: 50
Downloads: 429
Uploads: 11
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 207 puta u 137 Postova
Instrumenti: Roland Arrangers / Roland Fr-4x
![]() |
![]()
Sto se tice mogucnosti, sigurno je Fr8x u prednosti. Da ne nabrajam sada zasto.
Sto se boja tice, obe imaju istu bazu boja (fr8x se mora srediti, ali moze). Jedino sto je Fr4x manja i laksa. Ali je zato Fr8x glasnija i ima dobro resenu bateriju. Sto se tice upotrebe, ako se harmonika predhodno pripremi setovima i bojama, mislim da su i jedna i druga jednako zgodne za upotrebu. Ako slepa osoba moze da se snadje sa obicnom harmonikom, da menja registre i svira, misljenja sam da se i ovde vrlo brzo moze snaci. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Morison za ovaj koristan post: | Schatz (07.06.2018) |
![]() |
Favoriti |
|
|