|
|
Vesti Nova oprema, vesti iz sveta, zemlje (Ne ležati na zemlji, može da bude hladno) |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#10 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 26.09.2008
Mjesto: Novi Sad
Godina: 46
Downloads: 41
Uploads: 0
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 58 puta u 56 Postova
Instrumenti: Korg pa4, Guerrini superior 2
Interesi: Auto - moto - karting sport i još jedno brdo stvari..... :)
![]() |
![]()
Prošle ili pre 2 godine su neki tamburaši išli u Hr da sviraju...sve uredno, ata karnet, kad ih je carinik pitao gde idu, oni rekoše u Hrvatsku da sviraju neki rođendan, carinik ih pitao gde su im radne dozvole oni rekli nemaju i on ih poslao nazad, toliko se sećam e sad...ja retko odem...zadnji put me na grqnici pre nedelju dana niko ništa nije pitao ali smo imali radne dozvole i koliko sam upoznat to je glavna prepreka ako je bude....dok npr kad idem u češku ili bilo gde preko mađarske tamo te niko ništa ne pita...čak ni ata karnet ne traže carinici na Mađarskoj granici....
Dodato: Prvi problem koji sam čuo povodom licenci je da u jednom NS restoranu nisu hteli da puste muzičare da sviraju jer nisu imali licence da naprave ugovor...u svakom slučaju mi protiv države ne možemo ništa...tako da 5000din godišnje to platiti i završeno...to su nikakvi novci za godinu dana...jedino što je sad sve to bauk kako će funkcionisati i mislim da su ovim više pogođeni vlasnici objekata nego mi muzičari jer će njih inspekcija reštati i njima su kazne velike dok će nama eventualno moći da napišu kaznu kao fizičkom licu što znači možda 5 ili 10 hiljada dinara. Glavni problem je što vlasnik objekta neće dozvoliti da svira kod njega muzičar koji nema licencu jer ne može da sklopi ugovor sa njim...to je ono kako ja za sad znam... Promijenjeno od splendid (22.08.2017 u 19:44 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|