|
|
Sistemi Kompletni sistemi za ozvučenje... Kombinacije... |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.823 puta u 1.359 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Prošao je i završni test kutija MAUI 28 G2. Svirka na otvorenom u vrlo specifičnim i neobičnim uvjetima. U više navrata sam već nastupao na istom mjestu i to s kutijama koje sam spomenuo u mom postu (Cerwin-Vega P1800SX ) tako da su mi one bile referenca. Odmah moram reći da MAUI nije odradio posao istom kvaliteom kao prijašnje ozvučenje. Jednostavno je sound basa na ovim grdosijama od 35 kg moćniji bez obzira na to što su radile s polovicom snage, a zahvaljujući 136db za njih je ovaj prostor bio lagani zadatak. Gornji JBL PRX je bio sasvim dovoljan da pokrije gornji zvučni spektar. Kada usporedim svirku na ova dva sistema, jasno je da pobjeđuje jači (čitaj: teži i skuplji) ali to nimalo ne umanjuje ono što je (u svojim okvirima) pružio MAUI.
Ovog puta je bilo 300 njak gostiju. Svirku sam odradio bez problema, nije se nitko žalio da ne me čuje ![]() Ono što mi se posebno sviđa na ovom sistemu je to što se vokal čuje kristalno jasno, bez muljanja i izobličenja. Preslušao sam video snimku koja je napravljena stotinjak metara od mene i vokali su jasni i razgovjetni. Volim tu karakteristiku bez obzira što će neki kolege reći da u takvom soundu čuju "mnogo srednjih". I klavijatura se čuje na isti način, baš onako kako je podešena. Pogotovo se to primjeti na nekim ritmovima koje sam namjerno "nabrijao" kako bi zvučali "masnije". ( he he nismo dugo čuli ovu riječ na forumu ). Baš ti ritmovi sada zvuče lošije jer itekako dolazi do izražaja ono što je previše istaknuto u njima. To potvrđuje da je MAUI veoma linearan sustav koji "svira" upravo ono što mu i pustiš. I još samo da rezimiram. Potpuno sam zadovoljan kupovnom i bez laganja samog sebe mogu reči da je to najoptimalnije što sam mogao kupiti za te novce. Velika većina mojih gaža je do 100 ljudi i ovakav sustav je optimalan za ono što ja radim. Kutije su lijepe, lagane, lako sklopive i malog volumena. U svim uvjetima rade vrlo slično i nisu potrebne neke posebne intervencije na mixeru da bi se dobio željeni sound. Pokušavam naći neku negativnu stranu ovog sistema, ali koliko god se trudio, ne polazi mi za rukom. Vjerujem da će me MAUI 28 G2 dugo i dobro služiti i da će se ovaj ulog višetruko isplatiti. Sent from my iPad using Tapatalk Promijenjeno od casper (07.07.2018 u 12:45 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | tonijo (07.07.2018) |
Favoriti |
|
|