Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Alati tema Display Modes
Star 04.08.2019, 21:35   #5
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

@Tiho, razumijem razloge odabira, ali ovdje se radi o sasvim drugačijim omjerima. Ovo nije Tyros serija sa svojim jeftinijim modelima već se radi o dvije različite generacije instrumenata. Zato sam namjerno i krenuo s ovom usporedbom. (BTW. ako bude zanimljivih komentara, izdvojit ću ih kao zasebnu temu).

Kada bih sada morao birati između SX900 i Ty5, moj bi odabir sigurno bio SX. Postoji više razloga koji daju prednost i samo jedna stvar za kojim bi žalio. To su tipke. Ali i tu treba staviti rezervu i pričekati, možda će FSB biti nešto između onih plastikanera S serije i ovih od Tyros/Genosa koje meni savršeno odgovaraju. Pored boljeg i preglednije menu sučelja, pored novih funkcija koje se nalaze u SX, meni je vrlo važno imati "komfor" rukovanja klavijaturom. Ove Assignable tipke su jednostavno pun pogodak. Navikao sam se na to i bez njih bi morao ponovo "u prvi razred osnovne". Dodjeljivanje željenih parametara na potenciometre je nezamjenjiva stvar. Jednostavno je riješena s popup prozorima, a dodjeljivanje bitnih stvari poput VH ili volumena desne ruke na njih olakšava manipulaciju za live situaciju. (opss rima ) Ima u OS još meni bitnih detalja ali kao točka na I za prevagu kupovine SX-a je činjenica da će se on lakše prodati i manje izgubiti na cijeni. Jer mi koji "padamo na plastiku i 256 polifoniju" ćemo prije ili kasnije kupiti top model, pa koliko košta da košta.
casper je offline   Reply With Quote

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 23:30

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije