Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 05.08.2019, 13:08   #1
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Svatko od nas ima svoj pristup rukovanju i to je suština stvari. Zato netko preferira Korga, netko Ketrona, a eto mi volimo Yamahu. Sa svim njenim nedostacima i prednostima. Ono što Yamahu razlikuje od ove dvije firma jest specifičan zvuk. Netko će reći da je mekan, da nije dovoljno live, da " se dobro ne probija kroz prostor" (ma što to god značilo ). Za mene je on pun, defniran, ugodan i bolji od ostalih konkurenata.

Druga karateristika Yamahe je ta da je u zadnjih par godina promijenila taktiku i evidentno je da se maksimalno prilagođava željama korisnika. To se očituje po tome što ugrađuje stvari koje imaju konkurentni, i istovremeno zadržava one karateristike koje su Yamahina prednost. Sjetimo se nekih želja od prije par godina, 76 tipki, Touch ekran, Joystick, portamento, Drum edit ... Do Tyros 4 su ovo bile samo želje, sada su normalna stvar. Nastavk slijedi i na SX seriji sa Reset tipkom, Chord looperom. Iako ne koristim podešavanje "on the fly", pomaci se očituju i ovdje. Moguće je memorirati registraciju tijekom svirke. Doduše, još nije moguće spremiti i banku da bi trajno ostala u klaviajturi ali i ovo je naznaka i pomak koji će sigurno dobiti sretan nastavak priče. Isto kao što će sigurno biti dovršene SUB SCALE za izradu terci. Ja u to ne sumnjam i vjerujem u Yamahinu jer i ona ima žarku želju da meni ( mnogim drugima) opet otme veliku paru za Genos 2.

Nerado povlačim paralelu prema nedostacima konurenata ali svi koji iole prate situaciju na terenu znaju što se dogodilo s nedavnom nadogranjom Ketrona i Korga. Pitajte kolegu VEX-a što mu se počelo događati u sred svirke i to tek nakon zadnjeg update Korga. Pratim strane forume pa sam naišao i na njegove probleme, nadam se da se ne ljuti što ih ovdje ističem.

@dmmacak, vidio sam ovu slikicu errora i prije. Vlasniku klavijature bih preporučio da izbaci čćžšđ iz naziva midi fajlova i kad radi Playlistu neka ne nabaca milon stvari jer se zna da Yamaha shvaća samo 250 njih. Usput, novi OS koji navodim kao prednost naspram starog koji se nalazi u Tyros5 može 10 puta više od tog broja, tj. 2500. Eto, i to je očiti primjer napredka o kojem sam pričao na početku.
casper je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 00:51

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije