Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Ostalo > Servis klavijatura - uradi sam

Servis klavijatura - uradi sam Savjeti oko popravka, čišćenja, izmena dirki, mikroprekidača, napajanja i sl.

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 06.01.2020, 18:50   #1
grico
Vredan član društva

grico's Avatar

Registrovan/a dana: 18.03.2018
Mjesto: Omiš
Downloads: 413
Uploads: 9
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: Yamaha SX 920, Genos
grico ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Imao sam davno navadeni Roland i identično se i desilo i meni s onim kotačićem s kojim minjaš brzinu i to u srid svirke...sva srića pa sam imao usere..

otvori klavijaturu..imaš dobrih 20 30 malih vida..budi srpljiv i sve ih odvidaj i skini...prilikom odtvaranja kad skineš te sve vide..imaš dva kabela koji su vezani za zvučnike...kad njih odspojiš onda tek možeš odvojit jedan dio od drugog....
e sad...tamo di je taj kotačić za tempo..on je malo čudno riješen..mehanički...kotačić je vezan s pločom priko malo dužeg vijka i matice...dovoljna su ti samo ona jedna špicasta kliješta da malo bolje pritegneš kotačić....
sad kad si sve otvorio..vidit ćeš i potenciometre od ekrana...dobro to sipuši pritegni..možeš malo pošprcat kontakt sprejom...virujem da ćeš tako riješit kvar
grico je offline   Reply With Quote
Star 07.01.2020, 20:11   #2
vladica1975
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 05.01.2020
Downloads: 58
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
vladica1975 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Hvala na pomoci. Skinuo sam plocu, kao sto je savetovao grico, ocistio potenciometar alkoholom i dobro pritegao sraf i sada lepo radi taj veliki tocak.

Potenciometrima ispod ekrana nisam mogao da pridjem jer treba skinuti ekran i odletovati zice od zvucnika a malo me mrzelo to da radim, pa sam skinuo plasticne tockice, izduvao prostor sa kompresovanim vazduhom u spreju, ocistio alkoholom sa stapicima za ciscenje usiju, i sada rade mnogo bolje, ali ipak nije bas savrseno.

I najbolje od svega, upravo je prodat, cak sta vise dva Arapina su se nadmetala ko ce da ponudi vise tako da je konacna cena bila 240 EUR

Vec sam narucio Korg PA700 pa se selim u taj forum za koji dan cim stigne.

Jos jednom hvala na pomoci!
vladica1975 je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 21:41

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije
Loading...