|
|
|
||||||
| Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
|
Alati tema | Display Modes |
|
|
#431 |
|
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 03.02.2016
Mjesto: Krk,Hr
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Tyros3,Kurzweil sp4-8
![]() |
Imam i ja pitanje u vezi izrade styla...
Kako izvesti da mi bas u tonici svira osnovni ton pa kvintu,a u dominantnom septakordu kvintu pa osnovni ton? Hvala na odgovoru, unaprijed |
|
|
|
|
|
#432 |
|
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.828 puta u 1.361 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
|
|
|
|
|
|
#433 |
|
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 03.02.2016
Mjesto: Krk,Hr
Downloads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Tyros3,Kurzweil sp4-8
![]() |
Puno hvala👍
|
|
|
|
|
|
#434 |
|
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 13.09.2007
Downloads: 2203
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
![]() |
Uspio sam 'vratiti' style iz Logic-a u Genos ali chord switching se izgleda mora uraditi na Windosama. Onomad smo koristili casm eiditor ili tako nesto? cini se da se dosta moze uraditi u klavijaturi, sonds, edits, duzina taktova ali se markeri moraju 'popraviti' u Logic-u i onda preseliti na Windose zbog chord sw.
Bio je neki programcic sto je dobro radio sa XG works a besplatan. Kako se ono zvase
|
|
|
|
|
|
#435 |
|
Super-Moderator
![]() |
Besplatni programčić se zove CASM Editor. Čita samo SFF1 format pa je potrebno style konvertirati. Onda se gube svojstva SFF2, a to može upropastiti neke mogućnosti u ritmu.
Prijedlog je StyleMagic koji hendla sa svim formatima. Promijenjeno od casper (14.10.2024 u 18:05 sati) |
|
|
|
|
|
#436 | |
|
Vredan član društva
![]() |
Citat:
Zanimljivo
|
|
|
|
|
|
|
#437 |
|
Super-Moderator
![]() |
Da, Style Magic se redovito obnavlja, doduše nakon godine dana se treba nešto i nadoplatit. Za takav program vrijedi dati 50 €, pogotovo jer ne postoji ništa niti približno slično.
Na koj komentar misliš? Odgovaram uglavnom na sva (suvisla i normalna) pitanja. |
|
|
|
|
|
#438 | |
|
Vredan član društva
![]() |
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#439 |
|
Super-Moderator
![]() |
Aha ... to je bilo davno, prije 4 godine.
https://www.youtube.com/watch?v=kA5EfF4_7x0&t=3s Ako nekome javno kažeš da je prevarant onda bi to trebao potkrijepiti konkretnim dokazima. U suprotnom, takvi komentari sve govore o autoru, a ne o onom kome su upućeni. Nego, reci ti meni zašto ubacuješ Style u Logic? Koje su radnje koje tamo radiš? Na žalost, malo je software za MacOS kojim možeš obrađivati Yamaha Style. |
|
|
|
|
|
#440 |
|
Vredan član društva
![]() |
Sjecam se da je bila mala polemika, nevjerovatno je da letimican pogled na manual otkriva kako sync stop radi a jos nevjerovatnije da ima neko ko ima Genos a da ne zna kako to koristiti
![]() Glede Logic-a, mislim da cu raditi ovako nekako: osnovni edit u klavijaturi, zvukovi, duzine taktova (koristiti ritmove sa dva takta je ono ... prilicno debilno, pogotovo vlastite ritmove, najmanje 4 takta i to uraditi u klavijaturi, pa poslije markere editovati u Logic-u jer izgleda da Logic ocitava default postavke markera?) U Logic-u onda editovati Yamahine cuvene odvratne ritam gitare koje nekad zvuce da ne znas je li piano ili gitara a kvantizirane do kosti ubaciti poneku midi frazu na udaraljke. U svakom slucaju edit je laksi u Logic-u. Onda po potrebi u Windozu pa nazad u Genos. Inace je grdo usviravati akorde kao sedmice', nisam jos stigao do bas gitare, valjda se ona usnimava normalno Tako nekako, ako ima neki bolji sistem izlozi .... zanimljivo da XG Works eksportuje midi odmah u 0 formatu dok u Logic-u moras bounsati
|
|
|
|
![]() |
| Favoriti |
|
|