|
|
![]() |
#1 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 22.05.2008
Mjesto: Novi Banovci
Downloads: 652
Uploads: 2
Rekao HVALA: 270
Zahvalili mu 127 puta u 123 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5/Sx900
Interesi: nista posebno
![]() |
![]()
Ja sam vec dva puta menjao gumice na T5. Pokušavao sam ih očistiti ali nisam uspeo. I da napomenem da nisam siguran da treba sa Alkoholom petljati po ploči, tj po grafitnim kontaktima. Ja sam čuo od više majstora da se to prebrise sa vodom tj. samo sa vrlo malo vlažnom krpicom.
Sent from my SM-S901B using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 16.11.2006
Downloads: 364
Uploads: 3
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 13 puta u 13 Postova
![]() |
![]()
Gumice i plata čisti se garantirano alkoholom i uvijek je apsolutno ispravno.Ako tebi nije uspjelo onda nisi znao uraditi kako treba.Radim tako više od 20 godina i na gomilama klavijatura nikad nije bilo potrebno mijenjati gumice ako je rad urađen kako treba.Može se vodom isprati sve na kraju kako sam i napisao ako ostanu koji sitniči od paličica to jest vate.
A palas ima tačno taj problem da mu se zaprljao kontakt prašinom i to garantiram.Nema potrebe učiti stare majstore jer pranjem samo sa vodom ne uradi se ništa.Samo alkohol i ništa drugo jer bilo kojim drugim deteržentom i čistilom gumice više nikad neče raditi.A da ih pere samo vodom i u pitanju je samo prašina valjda če biti u redu u suprotnom samo sa vodom bit če mu beskoristan posao. Promijenjeno od flosarka (08.08.2024 u 21:29 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|