|
|
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema
![]() |
Display Modes
![]() |
|
![]() |
#1 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 13.01.2015
Mjesto: HR-Osijek
Downloads: 25
Uploads: 0
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 124 puta u 112 Postova
![]() |
![]()
Vjecita tema
To pitanje se postavlja u mnogim Fb grupama,raznim stranim forumima.Za sobom povlaci mnoge diskusije, nazalost i negativne diskusije, vrijedjanja i slicno. Nitko jos nije donio preporuku ili zakon.Osobno mislim da to nikada nece ni biti. Ovo je samo moje subjektivno misljenje, niti zelim da diskutiram o financijskim mogucnostima za kupovinu. Sve firme koje rade aranzere u svakom novom modelu daju na kapaljku. Na pojedincu je da odluci kupiti ili ne. Naravno da korisniku Yamahe T3 ili Korg Pa 2 kupovina novoga ima smisla. Drugacija je situacija korisniku G1/G2 ili Pa4/5? Takodjer neki Psr zamjeniti za Tyros, Genos ili Pa 700/900 za Pa4 je po meni napredak. Onda dolazi najvazniji faktor; u novi aranzer ubaciti set iz 2-3 generacije starijeg modela??? Svi sviramo isti repertoar, iste ritmove, soundove.. Na niti jednom modelu nema tkz balkan ritmova - oni se povlace unazad 25 godina. Razne harmonike u kombinaciji sa tamburicama,klarinetima… lista bi bila beskrajna. Tek malobrojni iskoriste nesto od tvornice. Novi modeli puni ritmova koji asociraju na poznate svjetske hitove( velika vecina nema pojma o kojim hitovima se radi)-ALI nigdje rumbe, 7/8,sa-sa…. Onda krecu diskusije masno, toplije… i naravno dolazi do svadje tko je u pravu. Mnogi stave na stakak 15“ kutiju i traze „ sound“, ili razni majstori koji pokusavaju praviti pop/ rock ritmove pa ubace u neku varijaciju distorziju koja nema veze sa nicim. Bilo bi jos mnogo toga napisati ali i ovo je previse. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio ffb za ovaj koristan post: | tonijo (16.11.2024) |
![]() |
Favoriti |
|
|