|
|
![]() |
#1 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 22.05.2008
Mjesto: Novi Banovci
Downloads: 652
Uploads: 2
Rekao HVALA: 270
Zahvalili mu 127 puta u 123 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5/Sx900
Interesi: nista posebno
![]() |
![]()
Ja bi napomenuo da Sx serija i sve ostale niže serije ne mogu učitati fabriku od viših serija. "Čist" sempl ide bez problema ali fabrika ili mešano ništa ne može da se učita. Meni je upravo to najveći problem i mana kod nižih serija (Psr...). Recimo da imaš svoje user drum kitove koje si sastavio od fabrike ili neke instrumente koje si pravio od fabrike to nece nista učitati. Tako da to nije neko rešenje za Backup klavijature.
Sent from my SM-S901B using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.821 puta u 1.359 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Tako je, ako je od tvorničkog bubnja izrađen Custom drum, tj. ako je dodan samo jedan novi element, tada ga neće očitati PSR serija. Mislim, ali nisam 100% siguran da će bez problema raditi svi neobrađivani i originalni tvornički kitovi s Tyros5 na PSR S i SX seriji.
Dodatno, Tyros5 nema mogućnost Drum edita u samoj klavijaturi, a to je dodano na seriju S 770 i u novije modele. U tome vidim veliku prednost PSR serije u odnosu na Tyros5 jer u svakom trenutku i direktno u Stylu Creatoru možemo kombinirati elemente različitih tvorničkih kitova. Primjer, na Acoustic kit stavljamo doboš iz Real druma. Pored toga, svaki element možemo obrađivati po više parametara i zvučno ga uklopit u ritam. Uz ove mogućnosti ne vidim potrebu za ubacivanje vlastitih samplova. Moje je mišljenje da nema smisla imati bilo kakav backup klavijature i nosati ga sa sobom na svirke. Na žalost, uvijek može nešto poći po zlu ali po takvoj logici bi trebalo imati sve duplo, od mikrofona, zvučnika pa do mixera. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | tonijo (14.03.2025) |
![]() |
Favoriti |
|
|