Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Kompjuteri I Produkcija > Muzički Software

Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 06.05.2025, 21:44   #11
korg_man
Vredan član društva

korg_man's Avatar

Registrovan/a dana: 03.07.2008
Mjesto: Vukovar
Godina: 35
Downloads: 302
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 31 puta u 25 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage 7, Yamaha Genos, Yamaha Tyros5, Korg Kronos X 61, Kurzweil PC3 76
Interesi: Sviranje
korg_man befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Uvijek se samo jedna stvar postavljao kso pitanje, a to je stabilnost kompletnog sustava kod svih VST instrumenata, a naročito aranžera. Daleko od toga da to nije optimizirano za live rad, ali moramo znati da je najkvalitetniji način korištenja VST instrumenata zapravo legalan windows (ili Mac), legalni softver koji pokreće VST - ove i legalni VST-ovi.
Prije godinu dana sam aktivno radio na razvoju VST klavijature za live (solo klavijature) i dobio sam zapravo sve što sam i poželio. Brz sustav, odličan MIDI kontroler pomoću kojeg sam bez problema pozivao instrumente iz različitih VSTova (Kurzweil Pc3 76), ali i to veliko ALI - Stabilnost. Nisam se odvažio sklopiti cijeli sustav do kraja, mada mi je ostalo samo posložiti u Quick acces sve što mi treba jer od Montagea se ne želim odvojiti, a da ga držim kuči dok sviram i imam figu u džepu da mi sustav odradi svirku do kraja, ne prihvaćam rizik. Tako da, sve pohvale svakako i z VA2 i za Giglad, al jednostavno je samo pitanje stabilnosti cijelig sustava, a naročito ako se u te softvere još uvode sa drugih strana instrumenti, kontrole itd.
I sve sad gore navedeno bi mi stvaralo toliki pritisak da bih i dalje otišao i kupio hardver klavijaturu koju upalim i sviram, a ne brinem se hoće li mi u sred svirke počet štekat, raditi update itd. itd. Kao pojačanje na sadašnje klavijature okej u nekim djelovima, ali kao jednu solo klavijaturu ili nedaj Bože aranžer, to nikako.

Promijenjeno od korg_man (06.05.2025 u 21:46 sati)
korg_man je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio korg_man za ovaj koristan post:
dmmacak (07.05.2025)
Star 07.05.2025, 13:22   #12
Vaxter
Godfather

Vaxter's Avatar

Registrovan/a dana: 25.12.2004
Mjesto: Šimanovci
Downloads: 1061
Uploads: 560
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 290 puta u 214 Postova
Instrumenti: Yamaha PSR 9000
Interesi: Mnogo toga, i naravno muzika koja je uglavnom hobi
Vaxter befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Vaxter pošalji poruku preko ICQ messengera Vaxter pošalji poruku preko MSN messengera Vaxter pošalji poruku preko Yahoo! messengera Vaxter pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Već nekoliko godina sam samo na softveru i sa stabilnošću softvera do sada nisam imao ni jedan problem.
Svirka je u bendu, tako da nije aranžer već više kao workstation.
Nikad više neću kupiti workstation poznatih proizvođača, najverovatnije.
Softverom imam daleko veće mogućnosti, a i daleko bolji zvuk, moram reći.

Imam Roland Ultimate, tako da imam SVE što Roland ima na workstationima, Korg paket, u kome su podržani svi stariji modeli Korgovih workstationa, Arturiu komplet koju sam dobio uz kontroler, i Native Nistruments dosta toga, tako da što se zvuka tiče automatski imam više mogućnosti nego bilo koji hardverski workstation poznatih proizviđača. Plus Apple uz MacOS daje tonu sjajnih samplova koje baš dosta koristim, tipa Bosendorfer klavir.

Jedini problemi koje sam imao je sa kvalitetom izrade kontrolera, tipa na Native Instruments mi se dosta brzo sjebu gumice, a na Arturia pitch bender nekad tripuje i menja mi sam pitch, tako da moraju da mu se povremeno čiste kontakti, ali ok, takve probleme ko svira ima i sa svim drugim instrumentima.

Prvi setup mi je bio na MacBook Pro i9 i sa 32 giga rama sa Focusrite Scarlett zvučnom, a nakon toga sam prešao na MacBook Air M2, posle na M3 i sad na M4 kad je izašao sa RME ADI2 DAC-om kako bih imao balansirani izlaz.

Koristim Arturia KeyLab 88 MK 2 i NI Komplete Kontrol S61 kontrolere.

Softver preko koga upravljam svime je MainStage i bez problema sam izmapirao sve kontrole da idu preko kontrolera, tako da laptop minimalno dodirujem na svirkama, samo kad pravim patcheve.

Već neko vreme razmišljam da probam da napravim i aranžersku varijantu. pa ću baš probati Giglad.

Instalirao sam sad čisto da vidim i za sad, koliko vidim, ima dosta problema na MacOS-u i puca kada pokušava da skenira VST instrumente jer nisu baš dobro implementirali kontrolu permisija za pristup filesystemu za MacOS.
Prijaviću im, pa će valjda ispraviti.

Večeras idem do studija, tamo su mi kontroleri, pa ću baš da probam kako radi sa celom kombinacijom.

Favoriti

Oznake
giglad, midi controler, soft arranger, style editor

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 06:07

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije