|
|
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
@dmmacak je u pravu što se tiče samplova iz prijašnjih klaviajtura, nije moguće kombinirati interne i vlastite. To ti može biti problem ali ako dođeš do toga, onda si već mnogo naučio i na konju si.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Hvala vam ljudi, ipak sam se odlucio postedeti glavobolje i drzacu se korga. Da se ne petljam u nesto sto nemogu osposobiti za ovo vreme koje imam ispred sebe.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.07.2008
Mjesto: Vukovar
Godina: 35
Downloads: 302
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 32 puta u 26 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage 7, Yamaha Genos, Yamaha Tyros5, Korg Kronos X 61, Kurzweil PC3 76
Interesi: Sviranje
![]() |
![]()
Hajde malo da se vratimo na glavobolju 😁. U svrhu savjetovanja, nikako u smislu reklame napisat ću 2 seta koja da preslušaš za Yamahu i to:
1. Sxwave set (ima 3 varijante, obični, unpluged i plus) 2. Amnezija set (a.k.a. Korg) Posjedujem ih obadva i kompatibilni su u smislu miksanja jednog s drugim (velocity riff gitara itd). Što bi Ameri rekli "Just my 2 cents" 🙂 🙂. Dodato: Što se tiče tehničkog osposobljavanja možeš Yamahu koristiti identično kao i Korga, jedino što (i, bit će uvijek zamjerka, Yamahi) ne piče na home screen-u ta 4 OTS-a (a.k.a Keyboard set) koji su na raspolaganju u trenutnom ritmu, međutim i to se dadne riješiti. Promijenjeno od korg_man (15.08.2025 u 00:03 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio korg_man za ovaj koristan post: | Skarpa (Juče) |
![]() |
#14 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 13.01.2015
Mjesto: HR-Osijek
Downloads: 25
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 125 puta u 113 Postova
![]() |
![]()
Stvar je dugogodisnje navike,dali netko zeli grijati stolicu i na kraju ti setovi su „ zakljucani“ - dodatnih par stotina €???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.07.2008
Mjesto: Vukovar
Godina: 35
Downloads: 302
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 32 puta u 26 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage 7, Yamaha Genos, Yamaha Tyros5, Korg Kronos X 61, Kurzweil PC3 76
Interesi: Sviranje
![]() |
![]()
Ha, to mu je jedino rješenje ako želi brzo izaći na, svirku sa klavijaturom. Istina je da je najbolje sjest i zagrijat stolicu, jer onda ti treba svrga par semplova i to je to. To što su setovi zaključani, po meni ne pravi nikakav problem, čak dapače. Zašto bi netko nečiji rad špreprodavao, oskvrnjivao itd. Ako ne paše ni jedan set, onda se dadne barem u Yamahi svega iz tvornice izvući, a čak ako ne ni to opet staviš semplove po svojoj volji i vozi0. Korg ništa bolje nema nega Yamaha, po meni čak i bolje rješenje tipa što se može staviti 128 setova od jednom. Time se izbjegava dodatni trošak kupovine Pa Managera i rada na njemu ili ako čak ni to onda sve pješke.
Prema tome, ako treba set da sutra izađe svirat moj savjet je kako sam gore i napisao, a kad sjedne malo sam za klavijaturu i počne raditi svoje bubnjeve, gitafe, bass itd. zaboravit će da Korg kao, firma uopće i postoji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 13.01.2015
Mjesto: HR-Osijek
Downloads: 25
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 125 puta u 113 Postova
![]() |
![]()
Mozemo se mi ovdje dopisivati, pametovati, vaditi drugi korjen, ali covjek je odlucio😜
P.S. Iz rasprava bolje, gore, toplije, mutno…. se totalno povlacim😜 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
ja se izvinjavam kolegama, ne javih se ovih dana. U pravu ste svi podjednako, yamaha zvuci fenomenalno, i prvo sto sam uradio je da sam i slusao bas ta dva seta, i jos neke koje sam nasao po netu... radi to sve pristojno i tu nema nikakve zamerke, ali..... To zakljucavanje setova... ja razumem da svako zeli da zastiti svoj radi i trud i tu skidam kapu, i slazem se da svako treba da naplati svoje znanje i trud... takodje se slazem da ako je neko otkucao ritmove, semplovao boje.. napravio neku dobru pricu u smislu originalnosti, sounda i svega ostalog, to i ne treba da se dira. i potpuno pozdravljam to zakljucanje stilova i boja da ne moze svako da brlja i dodaje ili oduzima ono kako je to autor zamislio... Ali brate mili zakljucati set npr. koji zauzima 300mb rama, i da ja nemam slobodu da ubacim neki ritam npr. koji mi za neku svirku zatreba oglavu, ili neku boju ili nebitno sta... e to stvarno ne mogu da razumem... a imam npr. jos 700mb rama slobodno. E to je jedan od najvecih razloga zbog kojih sam ipak narucio stari dobro pa700 sa "pisljivih" 128/256mb rama, jer ipak mi je bitno da ja taj set sredjujem, modifikujem, dodajem i brisem onako kako mi u tom momentu odgovara, nego da pravim neke improvizacije na silu ako mi nesto fali na yamahi.
![]() |
#18 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
To sa zaključavanjem setova si pogrešno razumio. Možeš mijenjati u setu baš sve, dodavati, oduzimati, editirati ... Jedino taj set/Pack ne možeš (hajdemo bolje pisati Pack ili pek, kako ti paše) upisati u neku drugu Yamahu. Pored toga, ako je kupljeni Pack velik 300mb, ništa te ne sprečava da ostatak memorije napuniš s ostalim materijalom po želji. Yamaha je za kreatore sadržaja zaključavanje Packa riješila efikasno i jednostavno (zahvaljujući YEM aplikaciji), a s druge strane je kupcu istoga otvorila sve mogućnosti koje ima i kod nezaštičenog sadržaja.
No, bez obzira na to, bolje je da si kupio Korga, imat ćeš manje stresa. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|