|
![]() |
#9 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
@ Malimuzicar
Prijatelju svaka pomoć je dobrodošla. Kontaktirajte na private Yu-midi ili Vaxtera, oni će vam reći za e-mail adresu na koje možete poslati materijal (note) pa ako ima mjesta na stranici, vjerujem da će ih zakaćiti ovdje da ih svi mogu skinuti. Nisam baš najpametniji u pogledu formata (trebalo bi pitati Vladana ili Miću) no mislim da bi bilo dobro skenirati notni zapis i poslati kao neki grafički format (JPG, BMP i sl.), tako da si svatko kad se ovdje postave može save-ati i obrađivati za ispis kako želi. A možda bi bilo dobro sken izkompresirati u ZIP ili RAR format pa upload-ati u download centar, pa ko voli nek izvoli. Osobno sam zagovornik da početnici sviraju po notama. Tako će najbolje uvježbati prstomet (koji je strašno važan) a i sluh (koji će im kasnije itekako trebati kod "skidanja" novijih stvari). Poznajem note, no nažalost zadnju pjesmu po notama sam odsviro svršetkom muzičke škole ![]() Tko jednom usvoji prstomet i sviranje po notama kasnije je car. Nema te pjesme koje neće odsvirat. Samoukim sluhistima je mnogo teže i otpočetka svog naukovanja liju krvavi znoj, jer kad im i netko pokaže neke štosove na harmonici ili klavijaturi onda to memoriraju papagajski, a dok to povežu za sve tonalitete ode dragocjeno vrjema koje bi bilo bolje utrošiti za vježbanje. Pokušavao sam u par navrata ućiti pojedince i klince da sviraju. No ispada da sam užasan pedagog, pošto sam dosta temperamentan ![]() ![]() ![]() Uspio sam samo da od klavijaturiste napravim dobrog harmonikaša, no i dan danas ga znadu hebat basovi na bržim stvarima (pogotovo majevi i sedmice). Tek sam nakon 2- godine naukovanja skopčao da pritišće osnovni bas srednjim prstom umjesto prstenjakom. Ali hebi ga, naučio je tako i nema više iznova ![]() ![]() ![]() Još jednom hvala. Pozdrav |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
početak |
|
|