|
![]() |
#7 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
[quote=mykeli;38077]U ovom nasem vremenu, nije moderno da ti peva celog dana ili noci jedan(jedna) pevac, jer je mnogo dosadno za goste a to i oni znaju...
Evo ja cu kratko,samo kao posmatrac. E dobra stara vremena.Pa ljudi moji,prije se u kafanu islo velikim dijelom i iz razloga sto pjeva dobra pjevacica.Ja sam imao prilike dosta da putujem i obisao sam hiljade kafana u bivsoj Yu.Kad pred kafanom ili restoranom(vecim,manjim) vidis parkirano mnogo kamiona-odmah svracaj.Tu mora da je dobra klopa,konobarica ili pjevacica.(naravno da se islo i zbog dobrih pjevaca) Po mom skromnom misljenju,jedna sposobna pjevacica(ne mora biti neki narocit vokal) ce uvijek uzeti vise baksisa od pjevaca,ako imalo zna raditi svoj posao i proseta u publiku.Tu naravno mislim na musku slabost prema zenama,a jos ako se koja i popila.Ima mnogo dobrih i zenskih pjesama-tako da mi nekako glupo zvuci da se narucuju muske pjesme pjevacici. Naravno da je sada izgleda bolja kombinacija: pjevac-pjevacica-jer je bolji ugodjaj-nema vise nikakvih pravila. Medjutim-jadna je ona pjevacica koja nemoze iznijeti jednu tezgu od 4 sata sa pauzama,i ako nema u glavi repertoar da to i odradi. |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
pjevacica |
|
|