|
![]() |
#1 |
Belaj boy
|
![]()
Pogodio sam u avgustu,svadbu u Trebinju a u tom mestu nisam bas nikad bio pa me zanima da li ima neka pesma ili vise njih koja je specificna za taj kraj(kao sto sad peva Aco Pejovic pesmu o Prijepolju,koja je u stvari plagijat pesme o Novom Pazaru i sl.).Ne volim da idem na tezgu nespreman pa se unapred zahvaljujem na svim informacijama.Jeftabgd.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.12.2007
Downloads: 57
Uploads: 0
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 22 puta u 19 Postova
![]() |
![]()
Hercegovci prilično vole crnogorske pjesme, što svadbarske("U neđelju svadba mi je i sl.) što rodoljubive tipa "Dobro jutro Crna Goro", "Pljevaljski tamburaši" i sl. mada u principu nema tu nekakvih "lokalnih" hitova, svira se standardan svadbarski repertoar, uglavnom fine dvojkice i ovi poznatiji noviteti...
P.S. Super ti je naslov, podsjeti me na legendarnu scenu iz filma "Najbolji" kad kažu: "Oj Trebinje, Trebinje, kad me vidiš ..bi me" ![]() P.S.2 Ako budete svirali "Nema raja bez rodnoga kraja" vole da čuju nastavak "Ni miline bez Hercegovine"
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
ima ti pjesma U Trebinju gradu- to je sevdalinka pjeva je Safet Isovic
![]() |
#4 |
Belaj boy
|
![]()
Hvala,Burli.Ovo sto si nabrojao znam,klasika tezgaroska.Nisam znao za ovaj nastavak,Nema raja bez rodnoga kraja a upravo su to te sitne fore na koje se ljudi primaju.Ponekad jedna pesma digne rejting orkestru za 1000%,zato uvek malo pronjuskam ko su,sta su,odakle su i sl.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Belaj boy
|
![]()
Hvala,Mr Eko,potrazicu to od Safeta.Od viska(pesama),ne boli glava.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
|
![]()
Evo da i ja napišem neku...
Znam da smo za svadbe kod hercegovaca uvek palili raju sa "Nema raja bez rodnoga kraja","Duni vjetre malo sa Neretve","Vila Bana sa planine zvala" kao i gore navedene crnogorske pesme. Međutim ima jedna pjesma koju smo uvek pjevali u tim prilikama... Svirali smo je uraznim verzijama i ritmovima a tekst ide odprilike ovako Od Trebinja pa do Huma Nevesinje moje dično trebinjska se zove šuma. bez tebe mi neobično A pod Huma pa na dolje Nevesinjska baba plače Popovo se zove polje. oj kajmače kud zamače Oj Bilećo varošice A Trebinju što pripada na izvoru Trebišnjice sve je cvijet i livada Oj Bilećo na okuke gajiš momke k`o jabuke Oj trebinjska mala cesto tebe ću se sjećat` često Jbg strofe su malo nabacane bez reda ali sam ih pisao kako sam se setio Osmisli neku dvojku i tuci !!!!!!!!! Biće para !!!!!!!!! Sretno !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
|
![]()
Al ga napisah svaka mi čast.
Desno su napisane zasebne strofe.Ako ti treba pojašnjenje pošalji poruku.Pozzzz |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Belaj boy
|
![]()
Hvala,Spale.Super je text.Verujem da ce da ih gadja u srce,jos kad bi znao u koju melodiju da to spakujem.Jel' ide na nesto poznato???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Vredan član društva
|
![]()
E jbga.Mi smo to peglali na neku našu hercegovačku dvojku.Ne znam šta bi ti pomoglo.MOžda na foru "Oj drugovi jel` vam žao...." dvojka brzina oko 105.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.02.2007
Downloads: 166
Uploads: 0
Rekao HVALA: 16
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
![]() |
![]()
eeh JARANE JEFTABGD htio sam pomoci ali eto Burli je to sve lijepo pojasnio kao da je mene pitao.a ono sto je Spale napiso onaj text,moram priznati da i ja do sada nisam svirao i nije mi poznato pa mu hvala na informaciji.i udri samo neka je ooojjjjha i bit ce dobro.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
trebinje |
|
|