Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Solo (Workstation) > Roland

Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 03.10.2008, 17:10   #211
bandza
Vredan član društva

bandza's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2007
Mjesto: Valjevo
Godina: 43
Downloads: 1192
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: Fantom G6
Interesi: Muzika,Studio
bandza befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
bandza pošalji poruku preko MSN messengera bandza pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard ...mhK

Nesto ne radis dobro!Ja uvek backup-ujem PROJECT i sve je u najboljem redu!
Da li ti snimas semplove na Sample Utility Menu pod SAVE ALL posto ih importujes na IMPORT AUDIO i posto ih sredis i napravis multisempl i napravis patch?Ako ih ne snimas tako onda bi trebalo da bude logicno sto ih nema u backup-u.Nesto nije dobro tu kod tebe!Ili ti ne radis dobro!
bandza je offline   Reply With Quote
Star 03.10.2008, 17:35   #212
josipv
Odomaćeni član

josipv's Avatar

Registrovan/a dana: 29.03.2007
Mjesto: Croatia VT.
Godina: 42
Downloads: 545
Rekao HVALA: 6
Zahvalili mu 27 puta u 25 Postova
Instrumenti: Kurzweil pc3K6,Korg Kronos 1
Interesi: Muzika,automobili,automehanika
josipv befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
josipv pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Ja sta god novo slozim,sve spremim na SAVE AS,i kad ponovo ucitam sve mi radi!

E sad jedan problem: Dok sviram u FAvorite MODU i vratim se na LIVE klavijatura se sama od sebe stisa tj.neradi vise onom jacinom kak je radila,a kad odem ponovno u FAVORITE,radi normalno i onda kasnije se opet sve normalizira i u LIve????
Star 03.10.2008, 18:23   #213
vingula
Veteran

vingula's Avatar

Registrovan/a dana: 10.11.2006
Mjesto: Zagreb,Hrvatska
Godina: 40
Downloads: 1775
Uploads: 49
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 82 puta u 69 Postova
Instrumenti: Roland Fantom G7, Korg PA1X Pro Elite, AKAI Advance 61
Interesi: Muzika,Računala
vingula befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
vingula pošalji poruku preko MSN messengera vingula pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

@BANDZA

Dal mogu prebacit boje sa X serije u *.MID formatu,jel mislim da G serija ima sve ROM boje sa X i još ima dodane nove G boje?
Isto tako i za projkete u MID ili SEQ?
vingula je offline   Reply With Quote
Star 03.10.2008, 20:37   #214
bandza
Vredan član društva

bandza's Avatar

bandza pošalji poruku preko MSN messengera bandza pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard a

Sto se tice boja Vingula ne mozes da prebacis nista jer to sto ima na G od X-a nije vise na istom mestu jer G ima duplo vise toga.I drugo ovo je druga klavijatura ona samo podseca na X i dosta je slicna po nekim pitanjima.Tako da od tog posla sad za sad nema nista jedino ako nesto ne izmisle nekakav konverter.
A za JOSIPV-a ,Kad udjes u FAVORITE imas u desnom gornjem uglu Favorite Level pa probaj da nije to u pitanju.Mada je kod mene on uvek na 127 pojacan i nemam tih problema.A SAVE AS meni ne snimi semplove posto imam 4 GB usb stick.Da imam od 2 snimio bi.Zato ja koristim Backup.A i nekako sam sigurniji.Jednom sam isao na save as ,pa posle toga isao na factory reset i kad sam posle pogedao nije bilo projecta na memoriji klavijature sto je i logicno!I tri dana rada ode niz vetar.E tako sam se ja zaplasio SAVE AS-a.BACKUP i tacka.I traje duze cini mi se i usnimavanje i load mada se mozda i varam.

Promijenjeno od bandza (03.10.2008 u 20:42 sati)
Star 04.10.2008, 00:45   #215
TomyCroSound
Ovaj baš voli da kuca

TomyCroSound's Avatar

Registrovan/a dana: 21.09.2007
Mjesto: Vinkovci
Downloads: 178
Uploads: 2
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 13 puta u 12 Postova
Instrumenti: Klavijature; Roland Fantom G6, Korg M1 ;-)
Interesi: Produkcija audio, pa i video
TomyCroSound befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
TomyCroSound pošalji poruku preko MSN messengera
Standard khm..

uvijek sam koristio save as!
uvijek mi je to spremao u folder .prj
i tamo budu samplovi i sve!
danas idem na backup i kad sam stick "ubo" u komp, tom folderu nema ništa - postoje "podfolderi" al npr smpl folder je prazan iako su svi normalno na klavijaturi iz projekta kojeg sam učitao prilikom paljenja.

..idući put ću probat ić na "save" samo pa da vidim.
jel imo' tko SA G SERIJOM neugodnog iskustva sa "SAVE" (dakle, NE save as, već save)?

TomyCroSound je offline   Reply With Quote
Star 04.10.2008, 08:10   #216
josipv
Odomaćeni član

josipv's Avatar

Registrovan/a dana: 29.03.2007
Mjesto: Croatia VT.
Godina: 42
Downloads: 545
Rekao HVALA: 6
Zahvalili mu 27 puta u 25 Postova
Instrumenti: Kurzweil pc3K6,Korg Kronos 1
Interesi: Muzika,automobili,automehanika
josipv befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
josipv pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Citat:
Originalno postovano od bandza Pokaži Post
Sto se tice boja Vingula ne mozes da prebacis nista jer to sto ima na G od X-a nije vise na istom mestu jer G ima duplo vise toga.I drugo ovo je druga klavijatura ona samo podseca na X i dosta je slicna po nekim pitanjima.Tako da od tog posla sad za sad nema nista jedino ako nesto ne izmisle nekakav konverter.
A za JOSIPV-a ,Kad udjes u FAVORITE imas u desnom gornjem uglu Favorite Level pa probaj da nije to u pitanju.Mada je kod mene on uvek na 127 pojacan i nemam tih problema.A SAVE AS meni ne snimi semplove posto imam 4 GB usb stick.Da imam od 2 snimio bi.Zato ja koristim Backup.A i nekako sam sigurniji.Jednom sam isao na save as ,pa posle toga isao na factory reset i kad sam posle pogedao nije bilo projecta na memoriji klavijature sto je i logicno!I tri dana rada ode niz vetar.E tako sam se ja zaplasio SAVE AS-a.BACKUP i tacka.I traje duze cini mi se i usnimavanje i load mada se mozda i varam.

Ma znam za taj level,ali pazi ja sviram u LIVE modu i sve je jednako pojacano i u LIVE i FAVORITE i onda kada odem na FAVORITE nebitno kada i vratim se na LIVE klavijatura se utisa!
Star 04.10.2008, 10:43   #217
bandza
Vredan član društva

bandza's Avatar

Standard Josipv!

Jesi probao da backup-ujes Project,vratis klavijaturu na fabricko stanje na Factory restore,reinstaliras O.S ivratis Backup?Ako nisi probaj ali oprezno!Pa da vidimo hoce li onda da zeza.
Star 04.10.2008, 11:49   #218
Vule
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

@ BANDZA

Jesi li svirao X-a pre ovoga?
  Reply With Quote
Star 04.10.2008, 13:29   #219
bandza
Vredan član društva

bandza's Avatar

Standard

Nisam.Sto pitas?Da nisam sta pogresno napisao vezano za istu?
Svirao sam pre G6 ,PA1X,PA80,G800,N5,DX7IIFD,U-220,Proteus...ostalo su bile igracke.Trnutno imam i I30 i PA1X.
Mada sam imao priliku da cujem X-a na par mesta i cak sam jednog donosio kuci i kad sam video kakva je zeza sa semplovima odmah sam je vratio doduse nisam ni imao nameru da je kupim jer sam tad mislio da je KORG kraj svih svetova,samo sam trebao da izvidim mogu li i na koji nacin da se ubacuju semplovi to sam za nekog prijatelja radio.Ali iskreno tek pre 2,3 meseca sam od mog drugara cuo da je X mrak sprava i malo sam istrazivao i uvideo da je to istina.Tako sam isto od drugara cuo da je kupio G8 i ja odlucim na slepo da kupim G seriju i odusevljen sam.A poznajem mogucnosti maltene svih klavijatura koje su ovde kod nas u opticaju na svakoj sam nesto nekad radio.

Promijenjeno od bandza (04.10.2008 u 13:47 sati)
Star 04.10.2008, 16:58   #220
Vule
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

ma pročitao sam da si napisao da je G tonski bolji od X ,pa sam te zato pitao...vidi,ja imam obe i stvarno nisam primetio razliku u tonu pogotovu što i sam kvalitet semplova to ne dopušta ili meni uvo ne valja...G ima nekoliko prednosti u odnosu na X ali isto toliko i mana...mislim da je G samo "restyling" fazon X-a sa malo bolje odradjenim "studio modom"...što se svirke uživo tiče razlike nema...prednosti kod G jesu veći ekran,numeričko biranje,USB stick koji je brži od kartice,itd,a mane su mu sigurno težina i gabarit u odnosu na X-a...pazi,ovo je moje mišljenje,da me ne shvatiš pogrešno,mislim da sam dovoljno prostudirao i jednu i drugu...
  Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Oznake
fantom, fantomg, pitanja, roland, sempler, workstation

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 06:17

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije