|
|
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#31 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Svoje prve nastupe i početke neću nit spominjat (koncerti u muzičkoj školi), jer to što se sviralo preko nota za mene nikad nije nit neće bit prava muzika (da mi ne zamjere profesionalci).
![]() Muzika mora imat dušu. Još je moj pokojni profesor harmonike (bio je akademski glazbenik, sviro u HNK) govorio da od mene nikad profesionalac jer sam u duši cigan i da sviram po svome (sluhu), a ne po notama. Prvu svadbu sam odradio s 15 godina s pokojnim dedom. Dada bio basista, imo ozbilnu klapu, al harmonikaš im završio iznenada (ono fol) u bolnici radi ciroze jetre (pio je ko smuk). I tako kaže meni deda, malac, dovoljno znaš, ideš s nama na svadbu. Što je najgore, uopće nisam imo tremu. Zasviro s njima ko da radimo zajedno 100 g. ![]() I tako sam ja počeo s njima povremeno da sviruckam od svadbe do gaže, dok mi nije dojadilo da se vucaram sa starim prdonjama pa okupio svoj prvi pravi bend s 18 godina. Pa onda teši 6 mjeseci garaže, uvježbavaj svirku i pjevanje, jer naravno svi smo graktali ko gavrani prvi glas, nitko nebi nikog pratio. E al kad smo sve uskladili i profunkcionirali ko prava klapa krenuo je posao. prvo par vatrogasnih zabava, pa stalna gaža u lokalnom restoranu (naravno, proguro nas moj čale kao mlade nade), i onda krenule svadbe, al doslovce sva subota je bilo posla u 3PM. Love ko kelja. S 21 g. sam od zarađenih para od svirke kupio skoro nov (par godina star) BMW 325 i (tadašnju kockicu) i ganz novu opremu za svirku (Dynakord razglas), nove klave (M1 i DX7) i novu Dallapu organtone. I tako je sve do danas to ostala moja povijest s 23 godišnjim aktivnim iskustvom.
Favoriti |
Oznake |
kada, karijeru, ste, zapoceli |
|
|