|
|
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
|
Alati tema
![]() |
Display Modes
![]() |
|
![]() |
#11 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
E, to su neke neminovnosti,koje su se pojavile u zadnje vrijeme.
Medjutim,ako pogledamo malo kroz vrijeme,cinjenice su nepobitne. Dakle,pojavom klavijature u bendu,prvo je bez posla ostao ritam gitarista. Onda dolazi do masovnije upotrebe aranzera,i bez posla ostaje prvo bubnjar. Poslije bubnjara,kao visak se pojavljuje i solo gitarista.Basisti su bili potrebni, ali i oni vise nemaju sta raditi.I na kraju-sve je vise ljudi koji sviraju aranzer, a usput znaju i pjevati i to je onda ONE MAN BAND u pravom smislu te rijeci. Znaci otpada i pjevac i benda vise nema ni na mapi,na zalost. Kao neka NUS POJAVA,na sceni su se pojavili ljudi koji su bili muzicari(ili mozda i nisu), i posto ne znaju nista drugo raditi,rade na fajlove i matrice-opet na zalost. Nostalgican sam za vremenima,kada sam na sceni mogao vidjeti 5-6 ljudi i to mi ne moze nadomjestiti niti jedan aranzer,i niti jedan ONE MAN BAND.To je bio poseban osjecaj i za uho i za dusu.Ako govorimo o narodnoj muzici,onda nestadose vrsni harmonikasi,vrsni solo gitaristi,nema one prave ritam sekcije.... Na srecu,bendova ima jos,ali oni spadaju u neku "ugrozenu vrstu". U rock muzici,bendova ima solidan broj,ali njima je najveci problem novac, pa tako,kako se sastaju brze se i rastaju(cast izuzetcima). |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
fajlasista, uopste |
|
|