|
|
Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 06.07.2006
Mjesto: Banjaluka-Republika Srpska
Downloads: 293
Uploads: 3
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 4 puta u 3 Postova
Instrumenti: harmonika,klavijature,gitara
Interesi: razni sportovi...i tehnika sviranja-Dragana Vasovica-Vasketa:-)
![]() |
![]()
po meni je ok za nesto manje love ali da cujem i vase misljenje.pravim kombinaciju za pop rock shemu i eventualno laksi ''narodnjaci'' rajovic,samardzic,aco pejovic itd...
vise sintova mi treba jer bi u toj kombinaciji sam svirao klavijature i to uzivo sve .+bubnjar i gitarista. 1.sint Korg n5 2.sint yamaha sy 77 i treci korg trinity ili triton. vase misljenje ... pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 05.10.2006
Mjesto: USA
Downloads: 699
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: Roland G1000, Korg Le, XP30
Interesi: Elektronika
![]() |
![]()
Mozda, Roland XP80 i Triton?
Mogu se jeftino kupiti, barem u USA, a pretpostavljam i u zapadnoj Evropi... XP80 ima oktavu vise, odlicne klavire, testaturu i toplinu rolandovog zvuka.... Odlicna kombinacija sa Korgom, plus, Triton posjeduje sempler. Mnogo dobrog zvuka za malo love... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Ja bi kao glavnu spravu uzeo Trinity, kao drugu Roland XP30/50/80, a kao trecu Korga M1/T3...
![]() |
#4 |
Kao kod kuće
|
![]()
Ja bi uzeo jednu yamahu,jednog rolanda i jednog korga.
Ne znam koliko para hoces da izdvojis,ali ako hoces starije klavijature ja bih se ovako odlucio: 1.Yamaha EX5 ili EX7 2.Korg Trinity plus ili V3 3.Roland XP30,50,60 ili 80 Pozdrav! ![]()
![]() |
#5 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
hvala vam na sugestijama puno.vidim otprilike sta mi je treca spravica.naime korg n5 sam vec uzeo kad sam se dvoumio od tih korgova M,T I N serije.navodno su slicni po sintezi zvuka tj oscilatorima i sample wave u njima.mislim da ce mi on sluziti za bas i eventualno stringsove i brasove neke jer dobro zvuce.e sad ta treca izgleda po vasim sugestijama je trinity.u principu me semplovanje ne zanima jer sempler imam modul i sta mi je potrebno u drugoj muzici to imam semplovano harmonike i trubace.ostale instrumente mi je toooliko glupo semplovati kad su nam sve inzinjeri dali u sintovima.cuo sam da na zapadu ozbiljniji bendovi nista ne sempluju nego kupe klavijaturu da bi je svirali:-)).e sad me zanima posto se nisam sa korgovima suretao puno razlika izmedju trinity i tritona (ne mislim na le triton i razliku u tezini semplinga znam da je kod trinity malo za...bano oko scsi hdd i rama za semplove).interesuje me razlika u kvaliteti zvukova u samom sintu njegovih piana,padova,gitara,synth,brasova itd...
a kao onu drugu sam zamislio yamahu sy 77 iz razloga sto volim i analogni sound bar simulaciju analognog sa fm sintezom jer je mocna sprava ako se dobro iskoristi cuo sam dosta primjera na youtube sta sve moze a posto ima 6 operatora i 24 alogaritma znaci trebao bi da moze zvucati kao soft fm7 i fm8 a tuuuuu ima svega i to vrlo iskoristljivog za pop muziku.e sad ne mora biti to bas yamaha za analog opciju ako imate neki prijedlog od tih starih a da je prihvatljiva cijena svaki prijedlog dobrodosao.cuo sam da je jupiter jp 8000 jos uvijek paprena cijena... znaci da skratim korg n5 sam vec nabavio i ostaju mi dva jedan mi treba za analogiju a drugi malo moderniji workstation tako da pokusam objediniti sve zvukove sto ce mi trebati za svirke live. pozdrav svima |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
alo, jesi ti kad slušo M1 ?!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
u pravu si amadeusvk znam sta zelis reci postom na citat kolege.ma ne mislim ja to dijeliti u svirci kao glavnu sporednu itd sve su mi glavne sve tri evo npr sto bi mi n5 bio sporedna u odnosu na ostale pogotovo sto su vuci bas sa nje a stingsove brasove i ostale saw zahebancije ima savrsene mislim kako izlaze na razglas ne pricam o soundu u slusalicama.
e da dodam za dilemu oko drugog korga tj trinity triton sad dal classic ili extreme.znaci ne zanimaju me ''nase'' boje i ubacivanje tih semplova toga imam u akaiu spojenog na dx 11 za drugu muziku i zvuci savrseno.i ne zanima me razlika u kolicini memorije jer mi ne treba ni u polifoniji i efektima itd znaci samo intreni zvuk ima li tu veelike razlike izmedju trinity triton classic i triton extreme ili je to kako neke kolege na forumu rekose isto sr... drugo pakovanje sa vise efekata polifonije rama i ostalom perifernom opremom laksi rad sa semplovima itd a u sustini sam interni izvorni sound i boje se ne razlikuju.to me zanima.necu da uzimam pa se mucim semplovanjem i smaram ''sredjivanjem'' sinta nego da ga SVIRAM eventualno poneku farbicu na brzinu u njemu editovati svojim potrebama.kod mene svi sintovi dobro zvuce generalno. pozdrav za kolege |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 18.07.2008
Downloads: 2589
Uploads: 0
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
Instrumenti: Korg Extreme,Roland XP30
Interesi: Sex,droga,alkohol...sve sto vole mladi
![]() |
![]()
jaooo,samo da te pitam koce da ti nosi instrumente,znas li ti koje je smaranje postavljannje i kasnije pakovanje tri sinta
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Možda nije baš vezano za temu, al htio sam uz G6 stavit dolje M1, ono za harmu npr, al kakvu harmu mogu izvuć iz njega
![]() skontao sam da ne znam na koju foru, ako spojim midijem u rolanda, preko njega sviram ch1... Moram malo to prokopčat, možda mogu proširit rolanda tako da dobijem + 5 oktava više na njemu.. (ako netko to radi, nek se javi) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
@amadeusVK
Tebra, nisam mislio bukvalno kao trecu klavijaturu po rangu, nego sam tako pisao kako mi je dolazilo iz glave...Znam da je M1 prava masina i nisam mislio da je omalovazavam ![]()
![]() |
Favoriti |
|
|