|
![]() |
#17 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Vidi prijatelju, Yamaha EX7 je najbolje od Yamahinih worstationa prije pojave S-80/90 i Motifa. Ima dobar sampler, kvalitetan i čvrst engine, vrhunski ton generator i mali milijun mogučnosti nadogradnje. Danas mu je cijena dosta prihvatljiva i za 700 € mislim da neću moči dobiti ništa kvalitetnije kad se pogleda odnos hardwar & softwar od strane workstationa. Znam da će mnogi skočit i reč za te pare uzmi LE-a ili dodaj par stotina eura pa Motifa, no ja se baš guštam na njeg. Imam kako sam već reko Pa80 (koji će uskoro ić u prodaju, i uzet ću prerađeni Pa50). Pošto već imam KORG-ov aranžer s vrhunskim bojama želim na stageu imat još jedan engine ali drugog proizvpđaća. Naravno da bi bilo lijepo imat Yamahin Motif ili Rolanovog Fantoma, ali to mi je brate prepuno novaca, a malo slabiji kvalitet ću dobiti s EX-7. Inaće EX-7 je nasljednik Yamahe W-7, koja nije imala sampler, ali je bila jako dobar workstation. Ne toliko popularna u našim krajevima, ali za "zabavnjake" vrlo zahvalna. Inaće preferiram kombinaciju brze i teške tipke. Pošto sound harmonike i narodnjačkih boja ganjam preko KORG-a, za klavire i zabavnjake trebam težu klavirsku tipku, što Yamaha mislim od strane svojih workstationa daje najkvalitetnije. Zato sam odabrao ovu kombinaciju, jer EX-7 je po meni najprofesionalniji synth uz S-90 od strane Yamahe. Dobro tu je i Motif, no ja ga gledam više kao synth za studio, a ne za live svirku.
|
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
kakva, psr1100, yamaha |
|
|