|
|
Servis klavijatura - uradi sam Savjeti oko popravka, čišćenja, izmena dirki, mikroprekidača, napajanja i sl. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 22.11.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1181
Uploads: 72
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 89 puta u 85 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3
Interesi: Bike i Muzika neprofesionalno
![]() |
![]()
Pozdrav.
Posto na forumu nisam nasao slican slucaj,da vas pitam Dali je neko imao problema sa Tockicem za tempo kod Pa1xpro? Naime,kada zelim ubrzati ili smanjiti u toku sviranja normalno bi trebalo da se mijenjaju brojke na display-u linearno na gore-ili-nadole. U ovom slucaju se mijenjanju brojke bez veze,cas normalno cas,preskacu po 30 odeljaka,cas suprotno od pravca okretanja. Moram napomenuti da se taj,,tockic,, posto je multifunkcionalan kod ostalih menü funkcija ponasa normalno (doduse se i ne mora okretati tako brzo kao kod volume..) Ako je neko imao slican problem ,molim da se javi . Ja sam skoro ubedjen da je potenciometar ali ne znam jos gde mogu naci dijelove za ovu klavijaturu. Hvala unapred . Pozdrav svim forumasima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
|
![]()
Zaprljan ti je potenciometar ili vec potrosen, pa zato pri brzim okretanjima tockica dolazi do "preskakanja" vrednosti. U BG-u u Sky Music-u je taj potenciometar oko 40 eu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Vec je nekoliko clanova imalo problem sa tempom i ili se zaprljao tockic ili su morali kupiti novi!
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Pozdrav .
Resio sam problem sa potenciometrom na Korgu pomocu spreja za ciscenje kontakata. Postavicu par slika u dovnload za one koji imaju slican problem i zele sami resiti problem. Jednostavan poduhvat, ![]() A vama hvala na savetu. Pozdrav Gega |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 12.04.2009
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Kolega
Imam isti problem sa tockom za tempo kod PA 1X. Da li si postavio slike kako si to resio? Ako nisi molim te posalji mi slike i opis kako si to resio na *********** . Pozdrav ![]() Bez mailto odgovora!!! PROČITAJ PRAVILNIK!!! Promijenjeno od milanceshow (12.04.2009 u 13:50 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Uploadovao sam deo fotos ali 1. deo nije uspeo iz nekog razloga.
Koristite Kontakt sprey koji se moze nabaviti u svakoj TV mehanicarskoj radnji ili sl. Niposto Odvijac ili WD spreyposto su masni i ne isparavaju. Treba vam od alata samo odvijac (krstasti) Otklonite vijke koji se nalaze na donjoj strani klavijature u ulubljenjima (ne crne vijke) A na kraju dva crna vijka koji se nalaze na zadnjoj strani gde su ulazi i izlazi za Klavijaturu (2 komada) Super je resenje sa strane korga jer se kuciste klavijature moze otvoriti kao knjiga ima scharnire ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 12.04.2009
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
[quote=gega;80364]Uploadovao sam deo fotos ali 1. deo nije uspeo iz nekog razloga.
Koristite Kontakt sprey koji se moze nabaviti u svakoj TV mehanicarskoj radnji ili sl. Niposto Odvijac ili WD spreyposto su masni i ne isparavaju. __________________________________ Kolega pitao sam u radnji za kontakt sprej a majstor mi rece da ce kroz nekoliko dana potenciometar koji se ocisti sa sprejom biti jos gori. Interesuje me da li si ponovo imao problema sa tockom za tempo posle ciscenja kontakt sprejom. Hvala na odgovoru unapred. Lale |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Kontak sprey Philpis odlicno odradjuje posao ali je problem sto on ne pomaze kad se pojede tockic i u tom slucaju se mora staviti novi!Uopste nije nikakav problem zameniti ga,otvori se lepo klaviajtura i skine se desna ploca posto imaju tri(LEVA,SREDNJA MALA,DESNA) i za pich postoje cetiri mala sraficica i kad se oni odviju moze da se rasklopi pich bend i to je to
![]()
Sledeći član vam se zahvalio Marco7 za ovaj koristan post: | lale (21.12.2009) |
![]() |
#9 |
Odomaćeni član
![]() |