Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Kompjuteri I Produkcija > Muzički Software

Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum...

Alati tema Display Modes
Star 22.04.2009, 11:03   #6
spreco
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 01.04.2009
Downloads: 20
Uploads: 0
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
spreco befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od sale0230 Pokaži Post
Jel ima neki dobar Sofverski sintisajzer za laptop da se instalira, posto ova integrisana kartica i njen synth. su ocaj boziji. Hteo bih da Midi fajlovi lepse zvuce, da rade u 44 khz sa reverbom. Znam da ima Yamaha Soft Synthesizer S-YG20, ali nece da radi. Jel ima nesto novijeg izdanja?

Pozdrav. Ja vec neko vrijeme u svirci koristim laptop. Ljudi iz benda prepoznali su prednosti. Problem prije svega predstavlja hiperprodukcija pjesama koje traju dva mjeseca i nemamo vremena sve uvježbat.

Za reprodukciju midi fajlova, pa i karaoka koristim Van Basco Karaoke player i Hypersonic 2 koji ima prego 1,7 GB zvukova unutra. Hypersonic 2 ne instalira svoj virtualni midi port. To sam riješio s Midi Yoke virtualnim midi kabelom. Po instalaciji istih i ponovnom pokretanju compa u Prefence HS2 i VB player-a izabereš jedan od Midi Yoke portova i Van basco i HS2 su povezani.
Do sada nisam naletio na bolji soft sint. HS2 ima svoju GM banku zvukova koja može zadovoljiti gotovo sve potrebe, a posjeduje također banku zvukova koja nije u GM-u, koju također tokom svirke koristim. Recimo, umjesto GM bubnja možeš izabrati bilo koji iz banke koja nije u GM-u i taj se bubanj biranjem nove pjesme neće mijenjati. Postoji čak i mogućnost da se recimo u Cubase-u trajno promijene midi fajlovi, promjenom Bank i Program Change komadi, pa po novom startanju pjesme, midi fajla on iz banke HS2 uzima zvukove koje si mu odredio, a koji ne moraju biti GM. Ja na žalost i pored bezbrojnih sati provedenih za komjuterom nisam uspio provaliti kako se to radi.

Problem s HS2 je taj što bi trebao imati kakvu bolju zvučnu kartu, jer po mome mišljenju integruša ne dolazi u obzir. Možeš pokušati s promjenom drajvera, recimo ako instaliraš Asio4All, ali ne mogu garantirati uspjeh. Ja sam kupio zvučnu kartu koja je po meni donja granica kvalitete. To je PCMCI CREATIVE Sound Blaster Audigy 2 ZS. Latenciju sam podesio na 7 ms i sve radi bez problema bez pucketanja. Intenzivno radim na kupovini kvalitetnije zvučne karte i to će vjerojatno biti EMU 1616m, opet s PSMCI ulazom, jer, kažu, razmjena informacija u ovom je slučaju najbrža.

Ono što nisam uspio riješiti i što mi ponekad zadaje veeeeelike probleme je smrzavanje kompjutera na par sekundi. Zna biti jaaaaako neprijatno tokom živih svirki, no kolege sam već izvježbao i kad se to desi, a dešava se rijetko, odmah startamo s nekom drugom pjesmom. Problem je vjerojatno s Midi Yoke, koji nisu baš stabilni. Najbolje bi kao virtualni midi kabel instalirati Loopbe30. Ja ga ne mogu naći.

Još jedan problem s Hypersonicom koji sam rješavao mjesecima je taj što pojedini midi fajlovi sviraju svaki treći takt bubnja. Prvo sam takve brisao, tražio nove, da bih na kraju i taj problem riješio

Elem, moja preporuka bi, bez ikakve dvojbe bila Hypersonic 2. Ukoliko s odlučiš na ovu varijantu, piši. Što mogu pomoći tu sam.
Pozdrav!
spreco je offline   Reply With Quote

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 01:12

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije