|
![]() |
#22 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 11.03.2005
Downloads: 6255
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
Prijatelji, molim vas nemojte da psujete. Vi ste redovni clanovi i nemojte da zbog takvih gluposti vas moramo banirati sa foruma
![]() Ove teme "koji je aranzer bolji" su veoma glupe, bas iz razloga sto ne postoji "najbolji aranzer". Naravno vremenom se tehnologija mjenja i NOVI jeftini aranzeri postaju bolji od onih nekadasnjih skupih jer kompanije nemaju vise ideja sta to novo da naprave u jeftinom, da bi se prodavao. Jedino da nam naprave aranzer od 5cm duzine i 2.5cm sirine pa da ga sa cackalicom za zube sviramo. Meni je najvaznije kada kupujem aranzer da ima sampler, ima Upper1|Upper2|Upper3|Lower (u Yamahinoj terminologiji R1, R2, R3, Lower), da ima velocity i aftertouch, malo vecu polifoniju (64+) i po mogucnosti portamento. Ako je meni ovo najvaznije to ne znaci da je i vama isto tako. Vjerujem Yamahi i Korgu zato sto sam njihove produkte koristio, to ne znaci da Roland ne valja itd. PA800 mi je zapao za oko jer ima mnogo slicnosti sa novim Yamahinim aranzerima + sve Korgove prednosti. Tako i vi morate da odlucite jednom za uvjek sta je to sto vam je potrebno na aranzeru. Nema stvarno svrhe za svadjom oko ovakvih gluposti, samo prijatelje gubite. Svi ste upravu jer u ovakvoj temi ne postoji jedan odgovor, nije ovo matematika. |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
korg |
|
|