|
|
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 02.02.2008
Downloads: 140
Uploads: 1
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
![]() |
![]()
Vec sam duze vrijeme na forumu i nisam vidio da je neko pisao nesto slicno vezano za flopy disk, Znam da je bilo nesto za ugradnju HD ali ovo nije.
Ispravite me ako grijesim. Postoje flopy disk adapteri u koje se ubaci smart media card ili sony adapteru u koje ide sony MSAC-FD2M kartica. Da li je ovo izvodljivo mislim da li ce raditi ako snimim recimo backup na smart media card i ubacim je u flopy pa u pa50. Da bi radio backup preko flopy diska treba oko 4 diska. Imam diskova ali je problem sto se kvare ili sta ja znam sta im je. Uvijek se mora formatirati. Ako ovo moze onda bi moglo na jedan puta i puno je lakse snimati na bilo koju karticu nego na flopy. Usotalom da li ima neka druga solucija za ucitavanje setova u Pa50. Recimo USB. Da li to postoji Hvala vam unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Kao kod kuće
|
![]()
Ja sam skoro sto posto siguran da i ovo resenje postoji,sta sve dosada nisu budzili cak i teze stvari od ove,tako da mislim da ce i za ovo da se nadje neko resenje.Samo treba sacekati nekog ko je struican za tu oblast.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Ja sam svojevremeno (dok sam imo Pa50) pokušavo s Flopy disk adapterom, baš s tim spomenutim MSAC-FD2M i morat ću te razočarati, to ne radi dobro.
On s čitave kartice od 1 Gb ili 2 Gb pročita ali samo jedan i to obično prvi SET. Iako sam formatirao preko adaptera karticu stvar je u tome da Pa50 ne poznaje i pored instalacije drivera ovakvu opciju. Potraži u arhivu (Ugradnja HDD-a u Pa50) i imaš detaljnije opisano sve oko cirkusa sa FDD adapterom. Umjesto FDD-a ne možeš u Pa50 ugraditi ništa. Sada imaš uputstva i sheme kako da naknadno za male pare ubaciš HDD u Pa50 i uz OS od Pa80 to radi. Potraži u arhivu imaš sve u detaljei iskustva članova koji su ih ugrađivali. Evo vidi ovdje : http://www.yu-midi.com/forum/showthr...t=Sony+adapter
![]() Promijenjeno od kreso (07.05.2009 u 13:07 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 02.02.2008
Downloads: 140
Uploads: 1
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
![]() |
![]()
Kreso legendo hvala ti na ovome. Ja se izvinjajem ako se tema dupla a mislim i zamolio bih moderatore ove stranice da ako je moguce ubace neki search aplication na stranicu kako bi mozda lakse pretavali form.
Ipak ova tema Kreso je uglavnom za taj Sony adapter. On je malo na cijeni i te Sony kartice se uglavnom koriste u foto aparatima i idealan je za slike. Mene vise interesuje flopy adapter u koji se ubacuje smart media card. On je puno povoljnjiji a i samo ime kartice kaze da je za mediu striktno namijenjen i koristi se u LE klavijaturi. Ne znam da li postoji od 1 GB ali nije ni potreban veci od 128 MB. Ne znam da li smijem ostaviti link da bas pogledas o cemu pricam. Ja cu postaviti da ti bude jasnije a ako smeta neka moderator oprosti i izbrise ga. Promijenjeno od Vule (08.05.2009 u 09:49 sati) Razlog: obrisan link |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Saobracajni Inspektor
|
![]()
postoji sarch opcija u toolbar-u pored quick links.....
"Kad bih imao talenta-imitirali bi me; kad bi me imitirali, usao bih u modu; kad bih usao u modu, jednog dana bih izasao iz mode; zato je najbolje da nemam talenta!" "RADI DOK JE DAN JER KAD NOC DODJE VISE NECE BITI VREMENA" Isus Hrist KLIKNI OBAVEZNO OVDE!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|