|
|
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema
![]() |
Display Modes
![]() |
![]() |
#41 |
Nishki
|
![]()
Preko te funkcije se ne prave terce....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
dobro ne znam,nisam bio siguran ali me zanima da li moze i kako?kako se prave na E80?
![]() |
#44 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 11.01.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1359
Uploads: 2
Rekao HVALA: 16
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Roland G70 i Korg PA2Xpro
![]() |
![]()
Milanche druze ajde malo pojasni kako ono sa MIDI-kablom, nesjecam se vise.
Hoce li to i na G70 da funkcionise kao kod tebe na E80 sa tercama? Mislim, sta prvo treba da se uradi kad spojis midi/midi sa kablom i kako je pravilno? Hvala drug unaprijed, jer mislim da ce ovo i ostalima da pomogne. Poz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Nishki
|
![]()
Kada ubacis midi kabl u IN i OUT.....
1.Iskljucis sve kanale u aranzeru. 2.iskljucis kanale M.bas ,lowere2 i UP2 i 3 Ostane ti lower1 i UP1..... Podesis da UP1 salje signal LW1 ,ali ides na SHIFT da LW svira za 4 tona vislje..... Posle u user scale tune ukljucis da ona bude aktivna samo za LW i nastelujes tonove terce To je to......... |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio milanceshow za ovaj koristan post: | kina (03.06.2009) |
![]() |
#46 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 11.01.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1359
Uploads: 2
Rekao HVALA: 16
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Roland G70 i Korg PA2Xpro
![]() |
![]()
Hvala druze, ziv bio
Dodato: Uuuu druze sad sam se probo malo igrat oko terci, nije to bas ni lako nastimat, ipak treba vremena. Mislim ja sam probao sad u roku 15min sta i kako. Imas li mozda vec postavke od user skali za molske i durske ako si vec radio? Hvala jos jednom. Poz. Promijenjeno od kina (03.06.2009 u 11:42 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 05.03.2008
Mjesto: Knjazevac
Downloads: 1265
Uploads: 21
Rekao HVALA: 46
Zahvalili mu 77 puta u 67 Postova
Instrumenti: KORG Pa3x
Interesi: Pevanje
![]() |
![]()
Jel ovo vazi i za E-50?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Nishki
|
![]()
Verovatno moze i E50....
Nisam probao.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Nishki
|
![]()
Evo jedan savet za vlasnike Rolanda E80...
Postoji problem oko sviranja pesama u kojima se menjaju 2 ili vise ritma.. Ovaj problem se ne odnosi toliko na razlicite ritmove u svakoj varijaciji,vec na tempo tih ritmova... Primer : Pesma Sabana Saulica -Ja star nisam da bih reko....(Hej zivote umoran sam)... Tu se menjaju 2 ritma,sa-sa i 7/8... Problem je u tome sto 7/8 treba da ima tempo oko 135,a sa-sa oko 195.. Resenje: Koristiti ONE TOUCH funkciju! E80 ima 4 tastera ONE TOUCH. Na prvom tasteru snimite da on pali prvu varijacuju na kojoj je ritam 7/8 u tempu 135.Takodje namestite odgovarjucu boju.... Na drugom tasteru snimite da on pali varijaciju na kojoj se nalazi sa-sa i podesite tempo na 195 i tako usnimite na tom tasteru.Takodje namestite odgovarjucu boju.... Sve ova podesavanja ce se memorisati u samom ritmu,tako da to nema veze sa performansom..... Dodato: ONE TOUCH funkcija radi (menja se tempo) i kada je ukljucen HOLD!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 227 puta u 199 Postova
![]() |
![]()
Koliko ritmova mozes ubaciti u E80,a koliko onih "ispod tezge" umesto fabrickih i jesi li vec to uradio?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
e50, e60, e80, iskustvo, roland, saveti |
|
|