|
|
Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Ja sam imao sad ponudu da pevam tamo dva meseca sa jednom koleginicom iz Podgorice i nisam pristao jer su mi nudili dnevnicu od 70e i stan!Znaci ja treba da idem 1500km od kuce i da radim za duplo manje pare nego ovde oslanjajuci se na baksis!Ma kakvi...
![]() |
#2 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
@ Marco7
Buraz, umjetnik, tj svirač i pjevač tvog ranga tamo ispod 200 do 250 € noć po glavi ne smije dobit + stan i besplatna piće. Samo sumnjam da će ovaj odrešit kesu samo tako, rađe bi svoje govno pregrizo nego dao koji euro gore ![]() Ali ako hočeš mogu te povezat sa boljim mjestima samo tamo je Turbofolk od 0-24 i često gostuju poznate svijezde s estrade. Ali onda je krcato.
![]() |
#3 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Znam Kreso,hteo sam ja da te kontaktiram u vezi toga jer su me preporucili neki momci iz Bosne a ni ja ih ne znam i onda gazda zvao pevacicu koja ce da radi sledeci mesec da me ona pita ali mi nije rekla cenu o kojoj se radi,samo je rekla lokal je perverzija i zasticen si ko beli medved i sigurna isplata!Kad sam je zvao da je pitam za lovu i kad mi je rekla o kojoj cifri se radi odma' sam odustao!
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 01.05.2008
Mjesto: Kraljevo
Downloads: 2
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Roland Fantom G6
Interesi: ...sve sto vole mladi :)
![]() |
![]()
Slazem se sa kolegom Kreso-m i znam da je gospodin Ante takav sto se tice novca ali sta je tu je.Ja nisam hteo da pristanem da mu dodjem tamo za tu cifru tamo sto ne znaci da necu ako muka pritera
![]() Mada sam oduvek se zalagao da se ustale i bendovi dogovore oko dnevnica i da svima bude dobro ali dzabe kada se tada mnogi muzicarisusrecu sa realnoscu sopstvenog kvaliteta i svesni su da ispadaju iz kombinacija i onda uvaljuju koske.. ps ![]() Pozzzz |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 12.12.2008
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 99
Uploads: 11
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 18 puta u 16 Postova
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nishki
|
![]()
@hardyy
Nemojte da tema skrene u pogresnom pravcu Promijenjeno od milanceshow (02.06.2009 u 22:08 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
@ Hardyy
Pa drugo se skoro nit ne sluša. Pa di ti živiš čovjeće ? ![]() Radio Banovina se vrti dan i noć, pa tek onda ide Narodni. Ostalo je ge'crk. A bendovi se plaćaju ko mali kraljevi. Samo trebaš biti što se tiće turbofolka non-stop in inaće visiš, jer mlađarija je s time konstantno u trendu, a ja sviram isključivo samo hitove od pojedinih pjevaća. I normalno je da s repertoarom od cca. 150 turbofolk hitova ne možeš opstat. A stare dobre narodnjake (kakve najviše volim) tipa Tozovac, M. Ilić, Rokvić ... prolaze samo na svadbama. Hebi ga ! A sad da napucavam repertoar od toga se ne živi, jer klinčudija tj teenegeri nemaju za 20 dkg parizera i flašicu coca cole. Najbolja je privat svirka za nekog mecenu, pa na uho sevdalinke. Tu se kupi lova.
![]() Promijenjeno od kreso (02.06.2009 u 22:11 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 12.12.2008
Mjesto: Novi Sad
Uploads: 11
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 18 puta u 16 Postova
![]() |
![]()
ne ne milance ne mislim to sto ti mislis
evo o cemu se radi: bila mi sestra iz rijeke letos kad je bio eksit.. ja joj svirao malo klav pevali zezali se ona se zgrazavala od muzike,kaze moje drustvo i ja samo dolazimo na exit mi ovo ne slusamo..te sam ih veselio crv jabukom bjelim dugmetom itd tako da sam ja nabacio neke predrasude. stvarno se izvinjavam.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
U Hrvatskoj,kao i Bosni i Srbiji sluša se sve ...
A naravno da ima i onih koji slušaju nešto malo više od ostalog. Nije u redu samo kad se muzika koja se ne sluša omalovažava. Kao ni omalovažavanje njenih izvođača. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 04.07.2007
Mjesto: Beograd
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: 2x korg+2X dalape
![]() |
![]()
Sto se tice gaza na ovoj planeti u Beogradu mnogo muzicara radi za 0 gazu,Mnogo ih je na ivici egzistencije,narod nema para,jebena situacija.Svejedno ne opravdavam to jer i sebi ubise posao.Sto se mene konkretno tice ne sviram po lokalima,osim kad neki put zamenim nekoga(svi znaju da sam slobodan radnim danom).Kad radim akustiku na suvo 40-80eura coveku ako su proslave u pitanju(30-50ljudi)obicno trojka radi znaci 150-200.Kad radimo ca daljincima +100e.Kad je aranzer 250-300 trojka.Kad se uzme u obzir baksis to mu dodje od100 do200 e po svirci prosek. Mesecno imam 5-6 pravih i 2-3 male svirke(u to racunam prcvarenje sa harmonikom po stanovima kad docekujem svatove ili neke kucne proslave gde neki put zna da bude mnogo dobro).Sve u svemu 700-1500e mesecno,Ovo je prosek za zadnje 3godine.Prosle nedelje sam uzeo 70e pre podne u stanu od 10do 11 pa su oni otisli na vencanje a ja lagano u restoran,popodne smo uzeli svako po dva puta tolko ali za 7sati svirke.Ako neko ume bolje postujem i skidam kapu,ja sam zadovoljan,jer pored svirke imam i stalan posao pa ne mogu ga radim preko nedelje.Sto se tice Namanje i najvese zarade,najmanja je 0 i trosak gorivo kad su me ispalili pa nisam ni svirao anajvise san uzeo 830 eura na jednoj svirci.Ovo su 100 posto tacni podaci mozda nisu reprezentativni ali je tako.Pozdrav od mene
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|