Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Internet škola sviranja > Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš

Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet.

Alati tema Display Modes
Star 03.06.2009, 00:22   #11
Gorance
Drugar foruma

Gorance's Avatar

Registrovan/a dana: 04.07.2007
Mjesto: Beograd
Downloads: 99
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: 2x korg+2X dalape
Gorance befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Sto se tice gaza na ovoj planeti u Beogradu mnogo muzicara radi za 0 gazu,Mnogo ih je na ivici egzistencije,narod nema para,jebena situacija.Svejedno ne opravdavam to jer i sebi ubise posao.Sto se mene konkretno tice ne sviram po lokalima,osim kad neki put zamenim nekoga(svi znaju da sam slobodan radnim danom).Kad radim akustiku na suvo 40-80eura coveku ako su proslave u pitanju(30-50ljudi)obicno trojka radi znaci 150-200.Kad radimo ca daljincima +100e.Kad je aranzer 250-300 trojka.Kad se uzme u obzir baksis to mu dodje od100 do200 e po svirci prosek. Mesecno imam 5-6 pravih i 2-3 male svirke(u to racunam prcvarenje sa harmonikom po stanovima kad docekujem svatove ili neke kucne proslave gde neki put zna da bude mnogo dobro).Sve u svemu 700-1500e mesecno,Ovo je prosek za zadnje 3godine.Prosle nedelje sam uzeo 70e pre podne u stanu od 10do 11 pa su oni otisli na vencanje a ja lagano u restoran,popodne smo uzeli svako po dva puta tolko ali za 7sati svirke.Ako neko ume bolje postujem i skidam kapu,ja sam zadovoljan,jer pored svirke imam i stalan posao pa ne mogu ga radim preko nedelje.Sto se tice Namanje i najvese zarade,najmanja je 0 i trosak gorivo kad su me ispalili pa nisam ni svirao anajvise san uzeo 830 eura na jednoj svirci.Ovo su 100 posto tacni podaci mozda nisu reprezentativni ali je tako.Pozdrav od mene
Gorance je offline   Reply With Quote

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 16:32

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije