|
|
Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
To je nerjesiv "problem",i mislim cak da ce toga mozda biti i sve vise,na zalost.
Prava kafana kao "institucija" je nestala,zajedno sa pravom dobrom bendovskom svirkom.Zao mi je zbog toga,naravno,jer ja hocu da sjednem kao covjek i slusam muziku opusteno.E posto toga skoro i nema,e i ja sam odustao od odlazaka u kafanu. Sada je muzika u diskotekama i ne pada mi na pamet da idem u onu "rulju", gdje nemas nikakav osjecaj da si izasao na neki provod. Nekada se znalo sta se slusalo u diskotekama a sta u kafanama. Drugim rijecima,diskoteka je sada kafana....a tamo nemam sta traziti,osim iz neke znatizelje,da poslusam kako neko odradjuje takvu vrstu svirke i kako to zvuci. Ali ko to voli,neka i upraznjava.A ovi danasnji klinci pojma nemaju sta je svirka uzivo,i bitno je samo da je sto bucnije i da dere aktuelni turbofolk. E,a to im moze priustiti i svaki DJ u pozadini i neki pjevac/pjevacica,koje oni nazivaju "zvijezdama". Ko god u BiH uspije mjesecno zaraditi do 1000€(i sa svadbom) taj je "na konju" i moze pristojno zivjeti.A takvih je izuzetno malo....i sve ih je manje. Cak su i ljudi koji su zivjeli samo od muzike,poceli traziti bilo kakve poslove u firmama,da mogu prezivjeti kako tako. Nadati se boljem,i valjda nece pravi muzicari izumrijeti kao dinosaurusi.... I da ne odemo u offtopic-vracamo se temi Pozdrav, |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|