Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Solo (Workstation) > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 14.08.2009, 19:35   #11
mojkarma
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 14.04.2009
Mjesto: Varaždin, HR
Downloads: 6
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: Roland Fantom G8 + ARX03 BRASS
Interesi: glazba, paragliding
mojkarma befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ovako:
A33 ima 32 vlastite memorijske lokacije na koje se mogu sejvati postavke tipa koji midikanal kontroler šalje itd.

Kao što sam rekao, na Tr-u svi zvukovi koje ćeš svirati na Tr-u moraju biti na midikanalu 1.
U prethodnom sam ti primjeru objasnio, da harmoniku od tr-a možeš svirati preko A33, ako ju staviš u Combinacijama na neki Timbre s midikanalom primjerice 2 i ako s A33 šalješ midisignal na tom midikanalu (2)

Pokušaj najprije uvesti malo reda na Tr-u radi preglednosti. Tr u Combinacijama može kombinirati do 8 Programa koje možeš svirati sve na Tr-u ili ih miješati s vanjskim kontrolerima kao što sam već opisao.
Dogovori se sa sobom, da prvih 5 Timbre-ova na Tr-u koristiš isključivo za zvukove koje ćeš svirati preko Tr-a. (Korg svaki kanal u Kombinaciji zove "Timbre").
Posljednja 3 Timbra (6,7,8) koristi za zvukove koje ćeš svirati preko A33.
Na taj način uvijek znaš koja klavijatura što kontrolira.

E sada:
Na A33 isprogramiraj prvu user memoriju (tipku) da emitira na midikanalu 2. Vjerojatno ti je to onda samo jedna tipka koju na A33 moraš pritisnuti, da bi pozvao tu memorijsku lokaciju.
Na drugi gumb/taster isprogramiraj da šalje na midikanalu 3.
Na trećem tasteru isprogramiraj da šalje na midikanalu 4.

Vratimo se sada na Tr:
U kombinaciji u Timbru 1-5 programiraš isključivo zvukove koje ćeš i stvarno svirati na Tr-u.
U Timbre 6 stavi zvuk harmonike. U Combi Edit modu odredi midikanal 2.
U Timbre 7 stavi zvuk trube. U Combi Edit modu odredi midikanal 3.
U Timbre 8 stavi zvuk saxa. U Combi Edit modu odredi midikanal4.

Moja je preporuka da na A33 isključiš obavezno program change, a možeš do i u Tr-u u Global-u. Ima opcija Receive Program Change. To isključi da ti A33 ne bi mijenjao zvukove, jer ti zvukove mijenjaš i programiraš na Tr-u, a A33 koristiš samo kao dodatnu tastaturu.
Sejvaj tu kombinaciju.

Tr će svirati zvukove koji su u Timbru 1-5 (naravno, ne moraš koristiti svih 5 ako ti ne treba) jer su na midikanalu 1. A33 neće svirati te zvukove jer ne šalje podatke na tom midikanalu.
A33, ako si stisnuo prvi gumb (prva memorijska lokacija), svirat će s Tr-a zvuk harmonike koju smo stavili u Timbre 6 (midikanal 2).
Ako na A33 pritisneš drugi gumb (druga memorijska lokacija), svirat će trubu koja je u Timbre-u 7 na midikanalu 3.
Itd.
Tu kombinaciju možeš dalje kopirati na neko drugo mjesto i koristiti kao polazišnu osnovu za neke druge zvukove. Ne moraju uvijek biti samo harmonika, truba i sax.

To je to.

Promijenjeno od mojkarma (14.08.2009 u 19:37 sati)
mojkarma je offline   Reply With Quote
Star 14.08.2009, 19:50   #12
gnovako8
Odomaćeni član

gnovako8's Avatar

Registrovan/a dana: 02.06.2008
Mjesto: HR
Downloads: 1686
Uploads: 11
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 26 puta u 23 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x, Ketron Event,Yamaha Genos2
gnovako8 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Pozz e puno hvala na to sam mislio,ma slozio sam ja onako kako si mi rekao prvi puta radi ok,ali sad mi je puno jasnije jos jednom svima hvala na pomoci. pozz

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 22:35

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije