|
|
Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 04.02.2011
Downloads: 27
Uploads: 2
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: Kazoo,Roland Prelude ,yamaha psr 240, scandalli 96 basova, akusticna gitara
Interesi: spavanje
![]() |
![]()
Ja pokušavam naucit sto vise pjesama u kratkom vremenu. Treba mi površno da skinem neku pjesmu 20 do 30 minuta. ali je problem što je sutra ili za 2 dana moram ponovo ucit zato što je nemoguce upamtit uvod ili akorde. Treba ponavljati svaki dan sve staro, novo, tako da nakraju nista ne ispadne kako treba. Ako imas vremena 6-7 sati na dan možda uspijes. Na gitari je drugaćije posto su ti dovoljni samo tekst i akordi pa uz tekst osim ritma nema puno treninga ako tvom kolegi idu dobro akordi njemu netreba puno vježbanja. Da to sve dobro zvući tebi će trebati puno vise vremena a treba uzeti u obzir i da kad obojica naucite morate se i uskladit zajedno što može biti veći problem. treba ici polako.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
|
![]()
@jurki
Slazem se da je gitaristi u ovom slucaju lakse nego klavijaturisti da savlada pesmu,.. a sa druge strane ako ti treba 6,7 sati dnevno za novu pesmu, moj savet ti je da nazalost promenis profesiju,.. bez ljutnje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 04.02.2011
Downloads: 27
Uploads: 2
Rekao HVALA: 17
Instrumenti: Kazoo,Roland Prelude ,yamaha psr 240, scandalli 96 basova, akusticna gitara
Interesi: spavanje
![]() |
![]()
@pedjajazz
pa ne za jednu pjesmu nego za 50 pjesama u 7 dana. po 6-7 sati dnevno meni bi trebalo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
|
![]()
To je stvarno previse !
Al' nema pavila koliko se skida neka pjesma i koliko mozes nauciti za neki vremenski period.Sve to zavisi od iskustva,... Moj ti je savjet da za pjesme odvajas onoliko vremena koliko ti treba da je skines u potpunosti ![]() I polako sve ce doci na svoje.pozdrav Promijenjeno od dejantb15 (22.02.2011 u 16:59 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Jos jedan savet: pesme koje planiras da skidas i da sviras moras da slusas, svidele ti se one ili ne. Ne mozes da slusas Led Zeppelin ceo dan, a da slusas pesmu 5 minuta, da je skines, i da se nadas da ces sutra da je se setis. Dakle, u slobodno vreme slusaj te pesme, iako si ih "skinuo", inace sutra one izvetre.
A 50 za nedelju dana? Ne verujem da to moze kvalitetno da uradi ni neki profesionalac sa dugim svirackim stazom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 28.08.2009
Mjesto: tamo amo
Downloads: 1605
Uploads: 45
Rekao HVALA: 76
Zahvalili mu 69 puta u 67 Postova
Instrumenti: prangije
Interesi: tehnika
![]() |
![]()
Asto ne bi moglo , samo opusteno i napred ,,, hehehehe sve se moze kad se hoce
![]() |
#7 |
Početnik forumacije!
|
![]()
That Imposible. . .
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
|
![]()
pozdrav caka012, u pravu si treba slusati te pesme,... tako se i najlekse nauci,... ja u principu ne skidam pesme,... nego ih odslusam nekoliko puta,... tj, narezem disk sa desetak novih pesama,... on se vrti u kolima par dana,..i onda sednem za klavijaturu,.. ispred mene je tekst,..i samo i ostaje da odredim tonalitete odakle cu ja svirati i pevati,... fospili na svim ovim novijim pesmama su jednostavni,.. bukvalno ih odsviram iz prve,.. i kraj,... ma jednostavne pesme,... dve strofe ili tri i refren,... i to je to,,... pa nisu to simfonije i bahovi preludijumi pa de ne ulazi u glavu melodija po tri dana,....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 29.08.2009
Mjesto: S.Mitrovica
Downloads: 453
Uploads: 3
Rekao HVALA: 23
Zahvalili mu 9 puta u 8 Postova
Instrumenti: Korg PA80, Korg Triton TR
Interesi: sviranje pevanje mzika!!:D
![]() |
![]()
Druze ja mislim da neces stici jedino ako nebudes neprestano vezbao
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 03.04.2008
Mjesto: Razanj
Downloads: 531
Uploads: 10
Rekao HVALA: 2
Instrumenti: Korg pa1x
Interesi: Fudbal
![]() |
![]()
moze se proci i nauciti....ali za pocetnike malo teze....a i to sto bi se skinulo to,to....
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|