|
|
Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#51 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
drugar kontamo mi tebe al ti ne kontas nas...jednostavno neces moci prodati klavijaturu za te pare...u najboljem slucaju dobices 400 evrica za nju...ja sam jos pre 3 i po godine pazario va76 za 500 eura, a i tad je vec bio zastarela tehnologija a kamo li sad...drugo ne prodajes klavijaturu koja je primamljiva da bi mogao da joj drzis cenu, da prodajes tipa bar pa2,tyros 3, pa600 pa i mozes da drzis cenu jer ih ljudi relativno sviraju...va7 da okrenes celu Srbiju naci ces 3 coveka da jos tezgare s njom, ako nadjes i tih 3...jbg pregazilo vreme...tako je kako je, a drugo iako sam svirao i va5 i va76 i zvucali su vrlooooo dobro, ta va serija u srbiji generalno nikad nije bila popularna...tako da sta da ti kazem. ako si nameran da prodas u skorije vreme moraces da korigujes cenu...sad da pozoves nekog preprodavca i ponudis mu va7, prvo bi se 2 sata mrstio sto mu zaboga nudis roland a ne korg,a i na kraju bi ti ponudio max 300 e...znam jer sam svirao 2 rolanda iz te serije,i znam kakva je njihova prodaja bila jos pre par godina, a tek pa sad..pozz
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Odomaćeni član
|
![]()
Da, to je to. I ja sam imao Va7, bio zadovoljan svojedobno i to je to. Znam kak radi, kak izlazi ali danas ga nebi kupovao jer postoje bolje alternative.
Nisam rekao da je Va7 loša a nisam ni pomislio da je najgora. To je bio top arranger Rolanda ali tamo negdje 2002 mislim... I vjerujem da si tu gitaru dobro izmiksao. A zamisli sad da imaš psr3000 od 500 eura i megavoice gitaru! Pa da nju izmiksaš... |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 23.05.2014
Mjesto: Srbija
Downloads: 5
Uploads: 0
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 36 puta u 27 Postova
Instrumenti: Yamaha NP-V80, Digitech VL3D, Roland BK-9
![]() |
![]()
Ma ok je, jesam namerno stavio veću cenu, ali cena je podložna dogovoru.
Video sam puno oglasa za razne Rolande, ima čak BK-3 za 500e, ali to je već pitanje šta je i kako je. Čudno mi je što mnogo ljudi menja nove klavijature, očigledno da nisu zadovoljni onim što su kupili. Vidim PAx3 za PA600 ili PAx3 za Tyros 4, ili Tyros4 za PAx3, ili BK-9 za PAx3, ili PAx3 za PA900 ??? Ko će više tu da se snađe. Očigledno da nove serije ne zadovoljavaju za svoju cenu, ili smo svi postali prezasićeni novih modela i tehnologije, pa za 2-3000 eura hoćemo simfonijski orkestar LIVE. Ranije je bilo par top modela i to je to i svi zadovoljni. Ako si hteo narodnjake - PA80, zabavnjake Roland G serija i gotovo. Posle je Yamaha pomutila sa Tyrosom, pa počeli svi da filozofiraju i od tada je hiperprodukcija aranžera a kvalitet sve manji za 3000 evra. Ako ima nekoliko G1000 za oko 400e,nekoliko EM-2000 za300-350e,Tyros 1 za oko 600 do 700 (pričam za baš dobro očuvane), Tyros 2 je 900-1000, onda je logično da je VA 400-500. Moj VA je retko ovako kompletan i zato je oko 500. To što nije popularan nisam ja kriv, a u sebi, znate i sami, ima celu E i G seriju. To što je popularno je i precenjeno (kao automobili VW), ja stvarno mislim da ovo vredi tolike pare prema onome što daje, voleo ga neko ili ne. Sve mi ovo pomalo liči na priču sa Ketronom.
![]() |
#54 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 335 puta u 311 Postova
![]() |
![]()
Ova tema bi sada mogla da se nazove "Da li VA-7 vredi 350 eura i da li neko zeli da ga kupi za te pare".
Druze,trziste diktira cene a ne to koliko je ko vezan i koliko ko misli da vredi njegova klavijatura. VA serija nikada nije zazivela u Srbiji ma koliko ja mislio i znao da je to odlican aranzer.
![]() |
#55 | |
Vredan član društva
![]() |
![]() Citat:
Ko hoće da me oslobodi bede i da mi da 50 evra za ovaj nepopularni srpski aranžer?
![]() |
![]() |
#56 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 335 puta u 311 Postova
![]() |
![]()
Druze...da je to tema koju si postavio pa da prodiskutujemo o tome ali posto nije necu se obazirati na tvoju ironicnu ponudu.
Ne bi bilo lose da procitas pravilnik foruma posto primecujem da spamujes u skoro svakoj temi u kojoj pises. Procitaj pravilnik pa cemo onda dalje da diskutujemo.....totalno smo svi Off od teme koju si postavio.
![]() |
#57 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Dobro, pošto očigledno ne umem da se držim teme i spamujem, bolje da više ne komentarišem ništa, toliko od mene...
Pozdrav i hvala svima na savetima i komentarima u ovoj temi ![]()
![]() |
#58 |
Stvarno kod kuće
Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
![]() |
![]()
To je upravo ono sto sam ti napisao za Pa900 u mom predhodnom postu. Pa600=Pa900 ( sa par stvarcica na kašičicu pride, koje ne vrede sa sve fotrolom tih para)
![]() |
#59 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Pod uslovom da naletiš na nekog ko zaista ceni Roland kao proizvodjača i Va seriju, za Va7 nećeš dobiti ni u ludilu više od 350E. Nemoj da misliš da si jedini sa ovako očuvanom spravom. Jedna je trenutno u Kragujevcu, a bila je moja. Moj prijatelj najbolji takođe fantastičan Va7. I definitivno nisi jedini koji daje rezervne Zip diskete, jer smo ih svi koji smo svirali Va ili G imali i prodali zajedno sa klavijaturom. Što se tiče ritmova, to da daješ 5000 ritmova ti apsolutno nije nikakav plus. Bolje je da daš 100 ali jako kvalitetnih.
Rezime. U Srbiji, za Va7 u bilo kakvom stanju, ma da je sad izašao iz fabrike sa 0h rada, nećeš dobiti više od 350E, i za te pare da bude srećan ako dobiješ toliko. To je realnost i tako diktira tržište. A da je dobra klavijatura, jeste, da je prevaziđena, itekako jeste. Čisto da bi imao uvid u neke stvari, jer ovako imam utisak da se gubiš sa cenama. Svako dobro, pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.03.2011
Mjesto: Njemacka
Godina: 45
Downloads: 466
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 8 puta u 8 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 4
Interesi: Klavijature,Sport,Zabava
![]() |
![]()
Kupi Tyros 3 ili Pa2x ako hoces neki kvalitet imas za 1500-1600€
Gesendet von iPhone mit Tapatalk |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Boban za ovaj koristan post: | SMusic studio (29.05.2014) |
![]() |
Favoriti |
|
|