|
|
|
||||||
| Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
|
Alati tema | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 17.01.2013
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 6
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
Hvala puno na brzim odgovorima.
Sto se tice kompjutera ceo zivot sam proveo na njima tako da mi nece biti problem bilo koji program nauciti i koristiti. Stvarno sam prezahvalan na vasim savetima i brzim odgovorima. Bas cu da se potrudim da odem i isprobam te 3 klavijature i da jos jednom ispitam radnike prodavce sve. Pogledao sam par snimaka za PSR A 3000. Otisao sam na sajt najvece prodavnice u blizini i ne pise cena, pise samo za A 2000 i ona je oko 1800 EURA. Za A -3000 pise uskoro ... nadam se da ce biti ta cena oko 1200 pa da mogu da razmisljam i o toj klavijaturi Promijenjeno od mitamacro (14.04.2016 u 13:17 sati) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 13.01.2015
Mjesto: HR-Osijek
Downloads: 25
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 127 puta u 115 Postova
![]() |
Yamaha Psr-A 3000 cijena1600€
Moras sam odluciti sto ti je prioritet, sto zelis? Prvo moras nauciti hodati a tek onda trcati. To sto znas raditi na PC je super ali prvo nauci svirati, a za sto je bolje a sto gore , koji synt ima veci ram i bla bla bla to nije bitno za pocetak.Ja se ucim 45 godina i jos uvijek nista neznam. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
U USA,cijena A3000 je 1400$,,,a moze se nac i jeftinije
To je malo jace od 1200 Evra Pozdrav |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 15.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.832 puta u 1.363 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
Da, nažalost u Europi su cijene nešto više pa zbog toga dolazi do krivog tumačenja i ove razlike u cijeni.
Ako se oslonimo na dučane Thomann ili Music Store onda se Roland EA7 prodaje za 1200 eura, a Yamaha PSR S770 za 1050 eura. Ako se kupuje B-stock model, kod svake se može uštedjeti još 100 njak eura. Predpostavljam da mitamacro "nije iz unije" pa se onda na njega odnose neke druge cijene ali bi barem omjeri trebali biti isti. Ali to ovisi i o tome u kojem gradu živi i kakvi su dobavljači za Rolanda ili Yamahu. Vezano uz onaj zvuk vokala iz videa koji si spomenuo, mislim da isti taj postoji i u 770. Ne daj se zavarati, rukovanje s psr s770 je vrlo jednostavno i pregledno, a za unos samplova i materijala nije nužno potrebno računalo. Edit sounda i ritmova koji se nudi u klavijaturi je dostatan za sve intervencije koje su potrebne i boljim muzičarima, a kamoli početniku poput tebe. Bez obzira na koji se model odlučiš, kupi instrument i posveti se sviranju, vježbanju, glazbenoj teoriji, prstometu ... a ova čarobiranja sa samplovima, ritmovima i softverima potpuno zanemari. Uostalom, da se mene pita ja bih "zakonom zabranio aranžere" svima početnicima muzičarima, barem dok ne završe osnovnu glazbenu školu. Sretno u kupovini, i javi se kad stroj dođe u kuću.
|
|
|
|
|
|
#5 | ||||
|
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 17.01.2013
Downloads: 0
Rekao HVALA: 6
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
Citat:
Citat:
Citat:
Razumam Vas u potpunosti. Moja zelja je da naucim da sviram " klavir " ali prioritet bi mi bio sviranje narodne muzike u svom drustvu. Tvrdoglav sam ja, zato i necu prestajati da sviram dok ne naucim dovoljno da mogu da se opustim i pocnem da istrazujem ostale stvari ( semplovanje, editovanje sounda itd ). Prvo cu se fokusirati na osnovno naravno = nauciti svirati sa obe ruke. Citat:
Promijenjeno od mitamacro (14.04.2016 u 23:59 sati) |
||||
|
|
|
|
|
#6 |
|
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
Jos jedna odlicna prezentacija PSR A3000
https://www.youtube.com/watch?v=J662fMVPGjs Ono sto je takodje interesantno je to da je ovdje prioritet koristenja registracija (najjaceg oruzja na Yamahi ) tokom cijele prezentacije.Kada je sve sredjeno I na svom mjestu ostaje samo paar dodira po dugmicima koji su veoma blizu dirki ..... Pozdrav! |
|
|
|
| Sledeći član vam se zahvalio tyros2 za ovaj koristan post: | romario (16.04.2016) |
|
|
#7 |
|
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 12.08.2015
Mjesto: USK BiH
Downloads: 9
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 26 puta u 26 Postova
Instrumenti: Pa1x pro
![]() |
Pozdrav kolega, po mom mišljenju baš zbog toga što ste pocetnik preporučio bih vam da u startu kupite bolju spravu iako vam trenutno nije ni potrebna. Profi muzičari relativno lako mjenjaju instrumente dok amateri i pocetnici obično dugo ostanu na istom jer od toga ne žive pa se tu teško nadje prostora za buduća ulaganja. Nemojte bježati ni od skupljih a kamoli od nekih već navedenih modela.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk |
|
|
|
| Sledeći član vam se zahvalio Mafia za ovaj koristan post: | mitamacro (14.04.2016) |
|
|
#8 |
|
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 17.02.2015
Mjesto: Sarajevo
Downloads: 29
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 17 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 5-SOLD, Yamaha Montage 6, Trans Audio Sound Module/Workstation, Yamaha CS1X, Korg N364
![]() |
Dobro kaze Casper. U startu ti ni ne treba ritam. Upalis klavir i vjezbaj, puno toga ima online, da na kraju ne ispadnes umjesto dvije da imas jednu i po ruku(ili kao sto ih puno ima, samo jednu). Kolega @Mafia je u pravu, ne treba bjezati ni od boljeg instrumenta. Za 1600?! eura, koliko kosta A-3000 se mogu uzeti i daleko bolje sprave, bar danas izbora ima. Dobro treba razmisliti na sta ce se uloziti novac, da se odmah obezbjedis i na duge staze.
Sent from my iPhone 6S using Tapatalk
|
|
|
#9 |
|
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.08.2006
Downloads: 1068
Uploads: 3
Rekao HVALA: 40
Zahvalili mu 80 puta u 74 Postova
Instrumenti: TYROS5,BEHRINGER X32 PRODUCER,YAMAHA DSR112,JBL 618S XLF,ELECTRO VOICE ZLX12P......ITD...
![]() |
Da li je klavijatura ista na a3000 kao na s970?
Posto je na s970 jedna od najgorih klavijatura koju sam ikada probao. Steta. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 17.02.2015
Mjesto: Sarajevo
Downloads: 29
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 17 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 5-SOLD, Yamaha Montage 6, Trans Audio Sound Module/Workstation, Yamaha CS1X, Korg N364
![]() |
Ovaj A3000 mi zvuci vise kao aranzer za klasicne orijentalce, nego za narodnjake. Osim sto ima direktan pristup skalama, i mono/legato portamento, ja uopste ne vidim nikakav razlog postojanja ove klavijature. 90% sadrzaja koji cujem, je vec odavno prisutan, i moze se bez vecih problema imati i na slabijim/jeftnijim psr-ovima, kao i skale, gdje se mogu iskoristiti registracije. Materijal koji Yamaha prodaje kao balkanski je vise turski, od ritmova pa do voice-a. 2010-te sam uz Tyros 3 dobio usb stik sa packom tog sadrzaja, koji se nije mnogo promijenio ni sa Turkish-pack-om na T4. U svoj toj gunguli voice-a i ritmova, za konkretno balkansku muziku je iskoristivo jako malo toga. Ovakvo razmisljanje o PSR A3000 mi se namece samo iz razloga sto je A2000 izasao jos 2011-te kada takvog materijala nije ni bilo mnogo, i cak uz takav status ''orijentalnog noviteta '' dozivio jako losu prodaju. A sam sint kao sint, ok je.
|
|
|
|
![]() |
| Favoriti |
|
|