|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 28.09.2008
Mjesto: Plav - Montenegro
Downloads: 1519
Uploads: 12
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: El. Gitara, Ak. Gitara
![]() |
![]()
imam korg pa 80 i tr, e sad bih prodao obe ali me interesuje da li boje na pa800 mogu da izlaze isto kao na TR???
znaci da li pa800 moze da izbaci boje kao TR??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 05.03.2008
Mjesto: Knjazevac
Downloads: 1265
Uploads: 21
Rekao HVALA: 46
Zahvalili mu 77 puta u 67 Postova
Instrumenti: KORG Pa3x
Interesi: Pevanje
![]() |
![]()
Semplove moze za boje nisam siguran...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
|
![]()
Potrebe,ukusi i misljenja su razliciti,ali,neka me neko ispravi ako gresim,mislim da ti je bolja opcija da ostanes pri toj kombinaciji(Pa 80 i TR) jer ne pravis,kupovinom PA 800,nikakav znacajan skok u kvalitativnom smislu.
I sam sam bio "zagrejan" da kupim PA 800,ali,poucen sopstvenim i tudjim iskustvima,ostao sam pri sadasnjoj kombinaciji,kao kod tebe(Korg PA 80 i TR). Pre sam za to da se,kupovinom novog aranzera,dobije MNOGO VISE na kvalitetu i napravi ZNATNO VECI skok nego neznatna razlika od onoga sto vec imas. Mislim da je to mnogo pametniji utrosak novca. Nisam,do sada,cuo da PA 800 bolje radi kao solo u odnosu na TR. Pozdrav!!! Promijenjeno od Jolly (06.09.2009 u 19:59 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
PA 800,što se boja i sample-ova tiče,radi isto kao TR,a kao aranžer je dosta bolji od PA 80,ima TC Helicon vocalist.Imaš,znači,te svoje dvije klavijature u PA 800 + vocalist i jači Style editor.To su činjenice,a na tebi je da odlučiš.Pozdrav!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
|
![]()
spajao sam izlaz iz tr-a na ulaz od pa800 i koristio na oba istu boju,sempl.
na tr izlazi 5 polje i efekti su mu kvalitetniji .na pa800 sam probao dodavati dosta midla na eq da bi bila boja priblizna tr.cak sam Dodato: spajao sam izlaz iz tr-a na ulaz od pa800 i koristio na oba istu boju,sempl. na tr izlazi 5 puta bolje i efekti su mu kvalitetniji .na pa800 sam probao dodavati dosta midla na eq da bi bila boja priblizna tr.na tr se sempl dosta punije i cvrsce cuje,dok mi je na pa800 uviujek mutan ,osim u sound mode.ako dodam treble i midle na eq onda boja skici da ne kazem vristi i uopste se ne slaze onda sa ostalim bojama,dok su na tr bas ono masne da se tako odrazim Promijenjeno od shown (06.09.2009 u 20:41 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Tuzla - BiH
Downloads: 127
Uploads: 0
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 19 puta u 19 Postova
Instrumenti: Korg Pa800,Pigini De Luxe,Klavir
![]() |
![]()
Kolege,mi trebamo shvatiti...
Solo klavijatura je solo klavijatura,a aranzer je aranzer... Znaci,pa800 i tr nisu iste klavijature bez obzira sto im je par stvai zajednicko. Sto se tice pa800 kao ritam masine,to je gigant sprava a i sto se tice farbi je extra samo je treba znati srediti. A sto se tice TR-a,to je kao sto sam rekao solo klavijatura i veze nema sa pa800.Na tr-u su boje skroz drugacije ali opet kazem,kada imate samo pa800 kao ja i kada sredite boje za nju,zadovoljite se sa tim i extra vam zvuci. Ne trebamo sada nesto uporedjivati te dvije klavijature jer one nisu iz iste klase.Svako ima razlicito misljenje o svakoj klavijaturi. Moj savjet je;kada bih ja birao izmedju tr-a i pa800 da kupim ja bih kupio pa800,sto? Zbog toga sto dobijes odlicnu ritam masinu a i dobijes 99% tr-a u njoj. Ja sam sa svojom klavijaturom zadovoljan i ne bavim se nekim uporedjivanjem. Kada bih imao i pa800 i tr-a,ni tada ne bih uporedjivao jer kao sto sam rekao,solo je solo a aranzer je aranzer. Lijep pozdrav... ![]()
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 05.03.2008
Mjesto: Knjazevac
Downloads: 1265
Uploads: 21
Rekao HVALA: 46
Zahvalili mu 77 puta u 67 Postova
Instrumenti: KORG Pa3x
Interesi: Pevanje
![]() |
![]()
Kolega saki ja da sam na tvom mestu ne bih prodavao Pa 80 i Tr...Vlasnici pa 80-ke ne prelaze bas tako lako na pa 800 jer su cinjenice da je pa 80 jos uvek mocna klavijatura i ima nesto sto pa 800 nema a pored toga imas ekstra solo klavijaturu.To je moje misljenje a na tebi je da odlucis.PozZ
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 01.03.2006
Downloads: 2117
Uploads: 0
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 21 puta u 19 Postova
![]() |
![]()
Korg-Pa800 Slazem se sa tobom i da dodam da sam se i sam uvjerio da nijedan sempl nece slatko i mocno zvucati na pa800 kao na le-u i mnogi muzicari su zbog toga sa kombinacijom pa800+le jer ne dobijaju na samoj pa800 sto pruza le. ako mozes kupi pa800 a koristi i dalje le-a pa ako vidis da si zadovoljan i da mozes radit na samom pa800 onda tek prodaji le-a. supljo je na samoj pa800 ja sam pokusavo u sred recimo kola da sa harmonike na leu prebacim se na istu harmoniku (isti sempl) na pa800 i nije to to. ja nemogu bez le-a (zasad)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 28.09.2008
Mjesto: Plav - Montenegro
Downloads: 1519
Uploads: 12
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: El. Gitara, Ak. Gitara
![]() |
![]()
zahvaljujem se na vasim odgovorima, al probacu sa ovom kombinacijom pa800 i TR....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Donator
|
![]()
@minicevac
Nism dobro razumeo sta to ima pa80 a nema pa800? ![]()
![]() |
Favoriti |
|
|