|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Molim vas ako neko moze da mi objasni, kako je bolje prikluciti Pa80 na mixetu? Dali da koristim jedan stereo kanal na mixeru, ili da koristim dva mono kanala(znaci naprimer LEFT na broj 1 i RIGHT na broj 2).
Kad koristim jedan stereo kanal dobijem manje output power, nego kad koristim jedan mono ili dva mono kanala Hvala unapred Sheki |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Otac nacije
|
![]()
Prijatelju kako god okrenes nije dobro
![]() to je kod korga mana jer sve sto odvojis na mono gubis efekte sa klavijature.Znaci nema mogucnosti da odvojis kao stereo pratnju i solo pojedinacno mada neznam dali ima i jedan aranzer koji to moze. Ako imas jos neku solo sint. onda nije problem ali ako koristis samo sa PA80 boje onda naj bolje da ides na stereo LEFT & RIGHT onda ti sve izlazi kako si podesio na klavijaturi.Zavisi kakvi su ti ritmovi i boje? Mnogi sada koriste neke efekte na bas itd.. znaci zavisi od mnogo stvari a naj prije od tebe kako ti najvise odgovara.To treba sve da se isproba. Ja koristim stereo na Pa1x i radi kao chelica ![]() Pozz.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
|
![]()
Znaci NIKAKO. Kupi YAMAHU
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Otac nacije
|
![]()
naravno treba da kupi Yamahu!
pa onda nema problema nema veze dali je mono ili stereo sve jedno zvuci kao shuplja kanta ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zavisnik od foruma
|
![]()
Ne mora se ljudima davat neke pogresne informacije. To nije prolem kod KORGa nikaki, nego njegovi outputi izlaze na manju jacinu, mislim da je -4 il -6 a mozda i -10 db. Dok kod nekih drugih to nije slucaj, a isto to nije slucaj i kod ostale KORGove sintove, nego svi imaju svoje. Kao prvo pitanje ne razumem njegovo, kaze JEDAN STEREO KANAL, to je stvar sto ne moze da postoji u muzici jer svaki STEREO je sastavljen od 2 MONO KANALA, nema veze kako je to na MIXERu. Ne mozes dobit STEREO sliku u MONO MIXER, to su mixeri koji nemaju PAN SETTING na njima, ubacis ti 1 na 1 i 2 na 2 al to nije stereo jel sve je panirano u sredini. Tu nema nikake razlike i nista ti nece pomoci. Uvek povezi sint u MIXERu u STEREO, pri tome sto ta 2 kanala posle toga odma razbacis jedan skroz levo a drugi skroz desno. Glas na sintu uvek drzi pojacan do kraja, tako jedino mozes dobit i najcisci signal na bilo kojem sintu, ne ko sto vidim neki samo malo glasa pustili a na MIXERu otkacili a ono samo zuji. Nemoj GAIN i VOLUME na kanalu da pomesas, to su 2 razlicna pojama i svak ima svoje uloge, GAIN je koliko ulazi u mixer a VOLUME je koliko izlazi, drzi oba u normalu, GAIN nikad vise od pola. Dok sredjujes svoje setove pokusaj da budu sto jaci, mislim vise glas a ne ko neki setovi sto se ne moze ni cuti, tu postoje veliki problemi isto. I NE! Ne moras nikaku YAMAHU kupovati jer ako si narodnjak nikad neces bit zadovoljan snjom, i pored toga sto su bolji aranzeri u mnogo pogleda oni ipak nisu ni blizo KORGovim za neke vrste narodne muzike.
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Godfather
|
![]()
Miodraze, nemoj da ti sad dodjem u austriju!
![]() Nedim je u pravu. Yamaha jesu, po meni, olji aranzeri, ali za narodnjake jednostano nisi dobri kao KORG. Ja narodnjake slabije sviram, a za ono shto ja sviram od narodnjaka 9000 mi radi posao. Ipak, kad je u pitanju neki pop, rock i sl., Yamah je neuporedivo bolja...
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
|
![]()
Vaxter idemo zajedno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Godfather
|
![]()
A ko će to da plati?
![]()
![]() |
#9 |
Odomaćeni član
|
![]()
Pa domacin, on nas je proZVAO
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 11.03.2005
Downloads: 6255
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
Idem i ja sa vama
![]() tsk tsk :cry: ![]() Pozdrav Miki i svi ostali clanovi sa kojima se stalno svadjam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
bolje, kako, pa80, zvuci |
|
|