|
|
Studijski Hardware Zvucne karte, Efekti, Analogne mixete, Digitalne mixete, Digitalni snimaci, Midi interface, Transport interface, Audio interface, Kompjuterske konfiguracije |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
U radu sa Sonarom, a sada i sa Cubaseom, bilo da se radi o snimanju ili reprodukciji, audio ili midi, odjednom (dakle u pol' pjesme) počne krčiti zvuk. Jedino što sam skužio da gasi to krčanje u tom trenutku da pritišćem gumb S/PDIF i prebacujem između Coaxial/Optical jedno 5-6 puta i onda prestane. A to nema nikakve logike. Ali funkcionira.
Probao reinstal zvučnu itd, al ništa. ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 08.04.2009
Mjesto: Tuzla
Downloads: 1848
Uploads: 26
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 37 puta u 35 Postova
Instrumenti: Korg Pa1x,2x,Triton Extreme
Interesi: Muzika
![]() |
![]()
jaro,trebaš da vidis da ti nije sta ukljuceno na zvucnoj,ugasi ,Line in out i imaš jos neke koje ne koriste one krce e kad to ugasis onda to prestane,ili moze ti biti da ti kablo zeza vidi od toga dvoga sta može da bude.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veliki prijatelj foruma
Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
![]() |
![]()
@korg18
jaro jel ti znas sta je taj EMU0404usb? ako ne - potrazi malo po netu i videt ces ... @amadeus meni "krci" moj TASCAM122L slicno - al samo kad stignem sa nekim bojama (VST/cubase) u onaj crveni limit (peak) ... probaj da smanjis volume na EMU i za to pojacaj na miksetu ... a ja reko da prodam moj tascam i da si kupim EMU ... ![]()
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
ma nije do peaka ni ništa tako...
Snimim 2 trake po jednu minutu i sve ok i kao slušam ja to i onda nakon što sam preslušao 2x, treći puta krene da krči. Jel moguće da je do napona, s obzirom da ide preko ispravljača (adaptera) ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veliki prijatelj foruma
![]() |
![]()
...Jel moguće da je do napona, s obzirom da ide preko ispravljača (adaptera) ?
mislis na USB? moguce ako si prikljucio mnogo stvari na USB-stekere ... mozda bi trebalo neki jaci napon ... inace meni nista vise ne pada na pamet ... ![]() ![]() pozdrav
![]() Promijenjeno od grandia (11.12.2009 u 17:09 sati) Razlog: setio se:verujem da sam pogresio ono sa USB, znaci 0404 ima i extra adapter za struju?? ja reko samo preko USB ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
nisam mislio na napon u kompu, nego na napon u zvučnoj...
Jer je to krčanje totalno (ne znam riječ), ono, desi se sad pa za dva sata opet, ili za 5min, pa sam pomislio možda napon padne :-( Dodato: a nisam skužio tvoj edit, jaaako je sitan :-) Promijenjeno od TomyCroSound (11.12.2009 u 17:20 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veliki prijatelj foruma
![]() |
![]()
izvinjavam se amadeus .. inace sam skontao da mislis na napon zvucne a ne kompe .. al ja sam verovao da 0404 dobija struju preko USB - kabla kao sto vise takvih audio-midi-modula, pa cak i moj TASCAM122 ... znaci mislio sam da kompa nije u stanju da daje kartici dovoljno struje pa dolazi do tog "krcanja" ... posto kazes da 0404 ima svoj sopstveni napon i nije zavisna od kompe onda moja ideja ispada
![]() mali nesporazum ... rado bi ti pomagao al tu bi vec trebao da se javi neko od kolega koji poseduje 0404 il slicnu karticu od EMU ...
![]() |
#8 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 08.04.2009
Mjesto: Tuzla
Downloads: 1848
Uploads: 26
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 37 puta u 35 Postova
Instrumenti: Korg Pa1x,2x,Triton Extreme
Interesi: Muzika
![]() |
![]()
vidis grandija ni ti ,a ni ja nismo skontali sta je čovjek zapravo trazio pozz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
onda nisam dovoljno jasan bio :-(
A to izgleda meni nitko ne zna, specifičan problem; ja uvijek takve probl. imam, za normalne pronađem riješenje, al ovo nije normalno nešto... Naletio sam preko googlea na forume u kojima piše nešto o EMU0404USB crackle ali nisam našao riješenje, il me možda pati engleski :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Veliki prijatelj foruma
![]() |
![]()
probaj da skines asio4all ... mislim da ga imamo ovde negde u down ...
ako ne - nacices ga sigurno na netu ... tu mozes jednostavno da biras kvalitet audio signala (44.1 /48 khz ... ) u cubase imas tu funkciju na "project - project settings" ... na asio4all imas negde desno u cosku "convert 44.1 to 48 khz" ... pokusaj kako reaguje 0404 ako to brises(deaktiviras) .... ja sam nesto citao po svabskim forumima gde drugi imaju slican problem kao sto ga ti imas sa 0404 ... neko je pomenuo snimanje na 44.1 khz/16 bit ... covek je imao probleme sto je nastelovao 96khz dok je snimao a to uopste nema smisla jel ako to hoces na cd onda svakako treba 44.1 ... drugi su spominjali kvalitet kablova ... ovaj problem ti nije jednostavan jel tu ima dosta mogucnosti gde i sta da se nasteluje pa da bude kako treba ...
![]() |
Favoriti |
|
|