|
|
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Evo ljudi, ja bezuspesno pokusavam celu noc da nadjem resenje, ali ne ide. Naime rec je o jednom ritmu koji sam iskonvertovao sa rolanda G800 i koji mi se jako svideo na yamahi. E sad, sve je perfekt, ali ospti utisak kvari jedan element u ritmu (neka clean gitara) koja kad krenem ritam da menjam kroz akorde pocne da pisti jako. Mislim da bi se to moglo resiti ako ju jednostavno spustim za oktavu, ali ne mogu da skontam gde bi to mogao srediti. Ako ima neki kolega koji zna bio bih mu zahvalan da mi odgovori (da li u mixing console, ili u style recorder) i da mi malo poblize objasni kako da to uradim. Unapred hvala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
Pri konvertiranju se zna desiti da mega voice soundovi nevaljaju, baš kako si naveo, pištaju, to zbog dinamike...Probaj staviti neku drugu gitaru, a ako ni to nevalja, snimi je ponovo..
![]() |
#3 |
Moderator
![]() |
![]()
Nije u tome problem, posto sam gledao koja je to gitara u pitanju, pokazalo mi je neku normalnu gitaru iz GM sound banke, ako se ne varam. zato i pitam da li bi ikako moglo to da se smanji za oktavu nekim postupkom u mixing consoli, ili mozda u style recorder da ne lupam vise glavu. Jos nisam provalio kako bi se moglo uraditi, a ako nista ne uradim sutra moracu je zameniti nekom gitarom koja nije toliko piskutava. Pala mi je na pamet jos jedna ideja, to je negde kolega jimiboy postavljao kako se radi, ali nisam nasao veceras kad sam prelistavao forum. On je naveo da se svaki element iz ritma ustvari moze zameniti prethodno editovanom bojom i objasnio kako se to radi, znam da su se svi cudili posto su smatrali da je to nemoguce, tako da bi ja mogao prvo tu gitaru da izeditujem (rucno je spustim za oktavu) i onda jednostavno tim njegovim postupkom je zamenim sa sadasnjom gitarom u ritam sekciji. Moracu jos da potrazim, mozda negde i naletim kako se to radi, a u svakom slucaju molio bih Jimiboy-a ako bi bio ljubazan da to napise jos jednom. Pozdrav za sve...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
U style editoru imaš na kraju(edit-funkcija,ideš TAB kursorom do kraja)ispisane sve tonove pomenute fraze u style-u(kao u Style worksu XT),sve tonove spustiš za oktavu i to je to.Ako imaš SW,jednostavnije ti je da uradiš u njemu(tamo nema PSR s 700,ali uradi kao za PSR 9000,isto je).Pozdrav!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
I ja sam pokušavao da nađem taj post u kom je objašnjeno kako se ubacuju custom voice u ritam, ako neko ima link ili da ukratko ponovo objasni kako to uraditi, bio bih veoma zahvalan
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 23.07.2007
Downloads: 351
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 3 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
Transponovati gitaru mozes npr. i na slijedeci nacin
-Izaberes track koji hoces da editiras(u tvom slucaju gitara), -u style creatoru ides sa tab tasterom na opciju "parameter", -tu onda pronadjes opciju "note limit" i spustis "highlimit" za onoliko oktava koliko ti je potrebno. Sad se ti tonovi gitare automatski transponuju u to polje izmedju najnize i najvise nastimane note. Pozdrav, Boban |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
![]() |
![]()
O, hvala momci. Ja mislio nece mi vise niko odgovoriti pa nisam ni gledao temu... Odoh odma da probam to da odradim
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|