|
|
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 07.05.2007
Mjesto: Hrvatska
Godina: 45
Downloads: 378
Uploads: 20
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 5 puta u 2 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros
![]() |
![]()
Zanima me da li koristite naše dijakritičke znakove u lyrics i text fajlovima, jer kod mene ne radi npr. slovo č. Što učiniti da to radi, ako je uopće moguće.
Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Mislim da to ni na jednom ne moze, jer je jezik operativnog sistema engleski i nema ć,č,š,đ...... Mada to nije ni potrebno, svi smo navikli npr. u sms porukama na mobilnom telefonu da nemamo ta slova vec stavljamo S umesto Š, C umesto Č ili Ć itd...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 22.11.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1181
Uploads: 72
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 89 puta u 85 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3
Interesi: Bike i Muzika neprofesionalno
![]() |
![]()
Ako mislis na interpunkcije...imas mogucnost pisanja malim slovima ...onda
ti pokazuje i kvacice ali ne na svim slovima kao sto si ti napisao da zelis . Ja to koristim .... ÖÜòé....ali tebi to mislim ne treba ![]() PS. ovde sam mislio na ukucavanje naslova foldera itd ako neki hoces da imenujes preko tipki na tyrosu. Promijenjeno od gega (22.10.2010 u 12:47 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
![]() |
![]()
nisam mislio na imena foldera, nego baš na text fajlove i lyrics.
Rade mi šđž ali me zeza slovo ć ili č, ne znam sada koje točno. Ili možda treba postaviti neke postavke na neki central european kao što je to u windowsima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Nisam primetio da je bilo ikakvih slicnih falinki u textovima koje sam uTXT ucitavao i pripojio registracijama.
Znaci svaki text kako otkucam i memorisem u TXT formatu...isto tako mi ucitava kako je napisan. A nisam ni morao nista stelovati. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
![]() |
![]()
Gega:
evo kod mene je Ž i Š u redu, ali problem su slova Đ, Č i Ć. Sad sam provjerio. Molim te probaj ubaciti ovaj text (nadam se da ne kršim pravila foruma zbog toga), pa mi javi kako to prolazi kod tebe u klavijaturi: Čemu da živim Dan, samo jedan dan samo taj je dan dijelio nas Taj dan, jedan kopni dan u trenutku sve je bilo kraj A dom, prazan moj je dom kao stranac sam, tu živim ja Svijet, tužan moj je svijet pusto sve je tu i život moj Čemu da živim kad tebe nema više tu i gdje da nađem mir kad sve si meni bila ti Sam kada lutam ja kada tražim mir, vidim tvoj lik I tad milujem ti kosu tražim tvoju ruku, al' sve je san Još jedan, jedan tužan dan odlazi sa suncem kao i ti Al' tebe nikad nema više, nikad nećeš naći jutro svoga sna I još me zanima na koju postavku imaš podešen Notepad (ili text editor) pod Font/Script, jer kod mene je na Central European. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Imas pravo ..ni kod mene ne cita kvacicu.
Probao sam vise postavki,na nekima se cak umesto slova pojavi znak pitanja a klavijatura sa ponekom postavkom uopste ne ucitava vec pokazuje gresku. Nije mi do sada bilo potrebno pa nisam ni obracao paznju jer ni na PC-u mi tastatura nije podesena da mogu pisati sa kvacicom . Kod mene su postavke trenutno na West European |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio gega za ovaj koristan post: | Barni (25.10.2010) |
![]() |
#8 |
Banovan!
![]() |
![]()
OK hvala ti, tako da ubuduće sve tekstove formatiram tako da bude na svima štimalo
pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 24.10.2007
Mjesto: Zagreb
Downloads: 54
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: ketron sd1 , gitara
Interesi: muzika, nogomet
![]() |
![]() Citat:
Da ne moze to smo ustanovili....a ako bi bio engeleski po ,,deafaltu,,kako vi pisete, ne bi pokazivao ni Dz ,Ž , Š jer ni to nije po engleskoj azbuci. Promijenjeno od gega (25.10.2010 u 12:35 sati) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banovan!
![]() |
![]()
i sam mislio da ne može ali uredno prikazuje žđš tako da sam probao i iznenadio se kako to radi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|