|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Pozdrav kolege. Zanima me mogu li midi terce da se vezu za transposer i kada hocu da povisim ili smanjim tonalitet, da se terca automatski sama promeni ili moram rucno da verglam stalno oko toga?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 22.11.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1181
Uploads: 72
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 89 puta u 85 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3
Interesi: Bike i Muzika neprofesionalno
![]() |
![]()
Bilo bi nelogicno da transpozer ne pomera i terce.Ajde probaj .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
ne znam bas,ja sam doduse probavao preko one man band programa,ubacim u njega vsampler u kome imam odradjene terce za amol,transponujem one man band u npr gmol,terce ne rade kako treba,brljave,bilo bi lepo kad bi moglo tako kako Emir rece,i mene to zanima
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Ne menja je definitivno. Izaberem Dm i sviram forspil ok je, onda transpose promenim na +2 ali terca ostaje na Dm iako je sada tonalitet Em i moram rucno da izaberem Em tercu. Kako je to glupavo odradjeno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Emire, kad pravis tercu C dur ti podesis recimo da svira ton C na +4. Kad transponiras klavijaturu na +1, ton C dodje na dirka H al terca opet ostaje C dur iako si sad namestio da pocinje skala iz H. Klavijatura ne prepoznaje koja je dirka nego koji ton, ako je ton C taj koji treba da bude +4 bice toliko, pa transponiraj ga ti i na dirka G ako hoces.
Tacno da je mozda neprakticno uradjeno .... al je sasvim logicno sto je tako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Nista ne dobijam time. Ako sviras iz Am i podesis AmDmG up tercu i nisko ti je da pevas, povisis za +1 terca ostaje na AmDmG up a tonalitet klavijature je otisao za polustepen gore tj. u Bm. Onda moram rucno da promenim tercu sa AmDmG up na BmEbmAb up.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 06.03.2009
Mjesto: .at
Downloads: 234
Uploads: 12
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 31 puta u 29 Postova
Instrumenti: keyboard
Interesi: Auta i sve oko auta i muzike
![]() |
![]()
emire znam sta te muci i u mene je tako isto terca uvijek ostaje ista....
ajd pokusaj u funkcijama od transpose da kada mjenjas transpozu da ti i song mjenja posto su terce midi tj songovi... pokusaj... ja nisam probao pa javi jesil sta uspio |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Pokusao sam, pretresao sam tyrosa oko toga do kraja. Nista nasao nisam, ali je vrlo moguce da ima caka da se i song veze za transpose.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
U podesavanjima ima da cekiras sta sve transponujes, i to je kod mene sve cekirano, left, right i song, ali ne vredi, ne radi kako treba. Mora onako, rucno. Npr, hoces da sviras pesmu iz C a treba ti A, postavis tercu na A i transpose na -3 i sviras iz C. Onda radi. Malo komplikovano, ali cini mi se jedino moguce. Nisam nasao nacina.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio caka012 za ovaj koristan post: | marko.r (17.05.2011) |
![]() |
#10 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Na žalost nema načina da se terca transponuje, jednostavno je tako napravljena...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|