|
|
Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 11.09.2012
Mjesto: Crna Gora, Bijelo Polje
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 6 puta u 3 Postova
Instrumenti: korg pa 80, korg pa 1x, Tyros2, Roland E-A7, Korg pa2x
![]() |
![]()
E ovako, pokusavao sam da nadjem slicnu temu i ima ih dosta, ali na zalost nisam nasao ono sto meni treba. Nedavno sam dobio ponudu da sviram u nekom restoranu za fine parice. I cim smo poceli da ugovaramo posao sreo sam se sa jednim problemom. Oni ustvari traze neku tihu svirku, ono kao za bolje varenje nemam pojma, sto i nije u mom fazonu. E sad naadam se da cu naici na pomoc starijih kolega, ono sto ustvari ja trazim od vas je neki repertoar od 70-ak pjesama skroz laganih baladica, koje ce biti prikladne za svirku u jednom restoranu. E, ne sviram strano, imam problema sa izgovorom i jezikom tako da samo dolazi domace u pitanju
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 01.11.2009
Mjesto: Tuzla
Downloads: 315
Uploads: 8
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Korg Pa50
![]() |
![]()
Care ako vec planiras da sviras za publiku , to podrazumijeva da imas nekog sluha i da mozes sam skinuti pjesmu (pretpostavljam, ispravi me ako nije tako) znaci otvori youtube kreni slusati baladice ,hvala Bogu sad youtube uz jednu veze i 20 slicnih pjesama, znaci taj repertoar ne bi trebalo biti tesko skovati..Eh sad ako tebi nesto drugo treba ,postavi malo konkretnije pitanje.Pozz
![]() |
#3 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Trebao si da napises gdje zivis, pa sam morao da ti uradim ip trace
![]()
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.10.2010
Mjesto: Slavonac
Downloads: 721
Uploads: 17
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 23 puta u 23 Postova
Instrumenti: Korg Pa 900 & Korg le
![]() |
![]()
Tose,Karan, Cetinski, Kemal Monteno, Joksimovic,Gibonni,probaj malo i toga ubaciti, neke laganice, to svagdje prolazi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 25.01.2010
Mjesto: Kula
Downloads: 6
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Korg Pa50,Roland Fantom x6
![]() |
![]()
Kod mene u tim slucajevima najbolje su prolazile neke lagane,zabavne i baladice za tako neka mirnija mesta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
Covjek ipak nije napiso,da li nesto narodno ili zabavnjacko.
Ima raznih balada i baladica i laganih pjesama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 11.09.2012
Mjesto: Crna Gora, Bijelo Polje
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 6 puta u 3 Postova
Instrumenti: korg pa 80, korg pa 1x, Tyros2, Roland E-A7, Korg pa2x
![]() |
![]()
Ok, slazem se da nisam bio dovoljno jasan. Ovako, iz CG (Podgorica) sam ali svakako ne moram svirati pjesme koje izvode crnogorci ili koje su crnogorske. dolaze u obzir i (na primjer) i Zoran Kalezic I Kico Slabinac. Ima svakako dosta pjesama, ali sigurno neki od vas bolje znaju sta bi tu prolazilo, i koje su to pjesme koje bi odgovarale ovakvom ambijentu. Meni su ustvari trebali direktni odgovori (svakako su mi neki i pomogli) Ime i prezime izvodjaca- pjesma. Mozda sam malo zahtjevan, ali evo moze li ovako, da ja napisem spisak pjesama koje mislim da bi odgovarale a vi da izbacite ili dodate pjesmu?(ili vi izbacite svoj repertoar, sve jedno) jer mi treba pomoc nekog iskusnijeg, i nekog ko je radio slicne svirke. Meni je priznajem dosta tesko svirati bez sasa, rumbe itd. Mozda je dosadna tema, ali vidim da je dosta vas spremno da pomogne
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 15.10.2012
Rekao HVALA: 6
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Korg PA800
![]() |
![]()
Ja sam imao 4 meseca tog restoranskoh iskustva tipa nedeljni porodicni rucak i mogu da ti reci nesto okvirno sto sam ja radio a to ti je:
Strana muzika : My way- Frank Sinatra Yesterday - Beatles Beatiful Maria of my soul - The Mambo kings Yesterday - Beatles Wind of changed - Scorpions Fields of gold - Sting Let it be - Beatles What a wonderful world - Amstrong i naravno nemoj zaboraviti Besame mucho,Strangers in the night,Love story ili ako slusas Elvisa nesto od toga... A sto se tice "domace" Kemal Monteno ima dosta balada,Oliver Dragojevic,Oliver Mandic,Vlado Georgiev, Tose Proeski , Goran Karan i naravno Toni Cetinski. Toliko od mene nadam se da sam ti bio od pomoci Promijenjeno od Ljubashe (27.11.2012 u 20:39 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Ljubashe za ovaj koristan post: | perobp (05.12.2012) |
![]() |
Favoriti |
|
|