|
|
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 14.07.2007
Mjesto: Holandije
Godina: 34
Downloads: 3183
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: KORG PA-800
Interesi: Volim sve sto me zanima :)
![]() |
![]()
Caoo,
Dali znate kako mozem da stavim ritam uz boje, to da nebi trebao da uzmem druge flopy/zip da load-am ritmovi za G-1000 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Drugar foruma
|
![]()
Nisam te bas razumio sa ovim ''to da nebi trebao da uzmem druge flopy/zip da load-am ritmovi za G-1000''?Jednostavno stavi ritmove koji ti trebaju na svoj Zip,onda ih upisi jedan po jedan zajedno sa bojom na performance i tako ce ti uvjek kad pozoves boju dolaziti i taj ritam koji si spremio za nju.Na primer pozoves sa zipa Rumbu,pritisnes ono cudo da ti zadrzi style onda odes na strings ako si ga vec negdje napravio i onda zajedno sa ritmom i tom bojom upises negdje npr A11 performance i to je to...ako sam ja shvatio tvoje pitanje!
![]() |
#3 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 05.10.2006
Mjesto: USA
Downloads: 699
Uploads: 0
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: Roland G1000, Korg Le, XP30
Interesi: Elektronika
![]() |
![]()
Caoo,
Dali znate kako mozem da stavim ritam uz boje, to da nebi trebao da uzmem druge flopy/zip da load-am ritmovi za G-1000 _________ Igorcina ti je vec odgovorio ako si shvatio. Ili ako nisi, probaj ovako: kada na jednom aranzmanu imas odredjenu boju, npr. aranzman B26, idi na disc>pa download style, pa onda na kad si povukao zeljeni ritam pohrani sve na isti broj B26 -'save'. I ritam i boja - koja je tu vec bila, 'sejvovani' su tako na B26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Banovan!
Registrovan/a dana: 14.07.2007
Mjesto: Holandije
Godina: 34
Downloads: 3183
Uploads: 1
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: KORG PA-800
Interesi: Volim sve sto me zanima :)
![]() |
![]()
hvalaa na to sam misleo, pozz..
Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
Pozdrav drugari,
Ovo je jedno vrlo interesantno pitanje i tema,koju je postavio Basalski. Posto ja imam G 800 i nije sredjen kako bih ja htio bas po pitanju povezanosti ritmova i boja-zato mi je interesantno. Dakle: Ja imam tri banka popunjena bojama.Uz neke boje su postavljeni fabricki ritmovi i to se na displeju i pokaze.Medjutim uz vecinu boja je neko postavio i druge ritmove(uglavnom narodnjacke) i kada ja pokrenem neku boju npr A 17 na displeju stoji: USER STYLE NOT LOADED i naziv ritma kojeg ja nemam. Iskreno iz odgovara drugara Igora i Cincilatora ja nisam skontao kako se to radi.Uz duzno postovanje prema drugu Basalskom on je izgleda skontao ,e onda sam ja ili glup ili slabo kontam.Istina je da nisam pretjerano vjest u software-u klavijature,ali ako se dobro objasni sve se da uraditi.Ako bi to neko ko ima G 800 i dobro je poznaje objasnio onako kako to objasni nas drugar Kreso(ima odlicne postove) onda bi se to moglo dobro odraditi.Nije meni mrsko cackati ali necu da bez veze nesto zeznem. Dakle ako je neko raspolozen i ima volje da napise korak po korak proceduru o sljedecem: -Kako da svakoj boji koju imam dodam ritam koji ja zelim i da to stoji na displeju.Odnosno kad pokrenem boju npr. A 17 a njoj sam prethodno po nekom postupku dodao ritam Rumba,da nemoram iz USERA povlaciti taj ritam vec da on automatski,posto je vezan za tu boju moze biti upotrijebljen. Nadam se da sam postavio jasnije pitanje i ako neko moze jasnije i preciznije da odgovori. Pozdrav svim dobrim drugarima, Sejo |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Drugar foruma
|
![]()
Ritam moras uvjek povlaciti sa Usera,osim naravno fabrickih.Dakle onih osam user mijesta koje imas napuni najpotrebnijim ritmovima za svirku.E sada ako hoces da za neke odredjene pjesme za koji ritam nemas na klavijaturi a nije jedan od onih ucitanih na user treba da uradis sledece:Ucitaj ga na neko mjesto od tih osam user-a npr na br 8,onda podesi neku performancu sa tim ritmom,sa tom bojom i sve sto ide uz to i sacuvaj na npr tu tvoju A 17 kao takvu....E sada problem je sto kada su ti ucitani ovi osnovni ritmovi i kada pritisnes A17 ritam ti nece krenuti odmah nego ga moras load-ovati sa floppy-a na kom se on i nalazi...to ce uzeti par sekundi,ali hebi ga...zvizduci nesto dok to ne odradi.Zato ti se to desava i kada ti pise ''user style not loaded'' jer jednostavno nije ucitan,a kao sto kazes ti ga i nemas na floppy-ju.Prednost Basalskog je u tome sto on ima G-1000 i on ritmove moze da poziva u sekundi,znaci dok trepnes,a G-800 to ne moze.Ako nesto nisi razumio,samo pitaj.Pozdrav.
![]() |
#7 |
Glas Razuma
![]() |
![]()
Igore,vidi ovako,
Evo ti konkretno: Npr. na user 8 imam rumbu-1, loadovanu,a na A 17 u performance memory imam stringse kao boju.Kako da napravim da mi na displeju pise,da kada pozovem A 17 boju bude- USER STYLE NOT LOADED at position 8-Rumba 1 a ne neki ritam koji sada pise npr sa-sa-sa.Kada bude pisalo kako ja hocu znam da trebam loadovati sa tasterom M-DRUMS. Dakle-kako podesiti tu performansu i sve ostalo(kako ti pises-sta je to ostalo) da bi to bilo sacuvano kao takvo.Znaci pritisnem A 17 i hocu da mi na displeju stoji USER STYLE NOT LOADED at Position 8-Rumba 1. Interesuje me ta mala procedura,koja je cini mi se za tebe rutinska,jer si je radio,a bice i za mene ako je budem barem jednom uradio. Znaci bitno je kako to podesiti,na sta ici,sta pritisnuti-to su sitnice koje u stvari sve znace i ako se jedna preskoci onda nista od posla. Nadam se da si me shvatio.Iskreno,ja jos ne kontam a nisam bas toliki "duduk". ![]() Ovo namjerno pisem,jer pretpostavljam da moze jos nekom biti od koristi,ako se fino objasni,a inace se moglo odraditi i putem e-maila ili PM-a. U svakom slucaju hvala za javljanje i odvojeno vrijeme i strpljenje. Nadam se da ces odgovoriti. Pozdrav, Sejo |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Drugar foruma
|
![]()
Ma nema problema,ali ja sam ti vec odgovorio.Evo ponovo i jasnije koliko je to moguce jer dugo nemam Rolanda,pa cu po sjecanju.1.Ucitaj tu rumbu ili bilo koji ritam koji hoces na neku od pozicija u user-u,npr osam. 2.Pritisni dugme za zakljucavanje ritma,koje bi trebalo da se nalazi negdje u donjem desnom uglu klavijature,mozda gdje je transpose,ne sjecam se kako se zove ta opcija,ma znas ona sto sluzi da ti sacuva ritam dok mijenjas performance. 3. Idi na performance A17 gdje ti se nalazi strings.Fakticki sad tu imas rumbu i strings. 4.Pritisni F2 tu negdje imas opciju da napises ime te performance i slicno,malo procackaj,ima tu nekih korisnih stvari. 5. Kad si sve napravio kako ti hoces i napisao ime te performance na primer ''RUMBA'' pritisni dugme WRITE i drzi ga,a drugom rukom pritisni banku A i ukucaj 17.Sada si napravio novu performancu i uvjek kad pritisnes A17 on ce ti pozvati Rumbu i Strings i sve ostalo sto si podesio,npr jacinu bubnja,basa i slicno.To bi bilo to,ako se mi razumijemo,tj ako ja kontam sta me pitas.
![]() |
#9 |
Glas Razuma
![]() |
![]()
E tako Igore,
Dobro si ti shvatio sta sam te priupitao i hvala ti na preciznom odgovoru.Onakav je kakav sam ocekivao.Uporedi svoj zadnji post sa prethodnim pa ces vidjeti kolika je razlika i koliko novih detalja i caka ima sada. Probacu ovo uraditi sutra i nadam se da ce uspjeti.Poenta svega je da ako uspijem ja,vjerovatno je jos neko iz ovog tvog posta naucio nesto.Zato i sluzi ovaj forum,da se postave pitanja i ako ima dobronamjernih ljudi da odgovore precizno,a svi koji kao i ja to ne znaju neka nauce. Hvala i pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 22.03.2004
Mjesto: BIH-Sarajevo
Downloads: 1063
Uploads: 13
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
Instrumenti: Roland G1000/Korg TR
Interesi: Sviranje
![]() |
![]()
Vec kako su prethodni rekli...samo ti nije niko rekao da prije nego sto bi mogao snimiti ritam na boju,moras otkljucati memoriju! To radis Na WRITE i YES
Malo kasniš s odgovorom. tema je već stara skoro 3 mjeseca. Promijenjeno od kreso (11.02.2008 u 12:26 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
boju, direct, ritam |
|
|