Korisničko Ime
Lozinka
Registracija
YU-MIDI Marketing


Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Odgovor
 
Alati tema Display Modes
Star 08.11.2022, 09:17   #1
balcano93
Početnik forumacije!
 
Registrovan/a dana: 08.11.2022
Postovi: 7
Downloads: 37
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
balcano93 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard Yamaha S970 i set od Tyros 3

Pozdrav ekipa i sve najbolje svima!

Nakon dugo vremena opet na yu-midi

Imam pitanje jedno za yamaha znalce

Naime,želim ubaciti preko yem-a set od tyros-a 3 u yamahu S970.

Pitanje je..Kako mogu preko računala pogledati koji je bubanj na kojem ritmu iz seta za TYROS ili koji bas ili gitara..Jer kada ubacim ovako stilovi sviraju bezveze pošto ne raspodjeli sam zvukove koje ritam koristi,a ja ovako neznam koji bubanj je na tom ritmu ili gitara npr.

Hvala svima unaprijed i još jednom pozdrav za cijelu zajednicu
balcano93 je offline   Reply With Quote
Star 08.11.2022, 17:26   #2
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 4.983
Downloads: 331
Uploads: 21
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 1.627 puta u 1.233 Postova
Instrumenti: Genos
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ako je Pack radio na Tyros 3, tj. ako su svi ritmovi radili ispravno, onda napravi instalaciju na ovaj način.
https://youtu.be/BUogEjIhsGo?t=39

Ako ritmovi ne rade ispravno, tj. ako nema nekih instrumenata na kanalima, ne postoji način da vidiš "od kuda su oni dolazili". U stvari, možeš vidjeti lokaciju (MSB, LSB, PRG) ali što ti to vrijedi kada nemaš originalnu klavijaturu da vidiš o kojem se instrumentu radi. MixMaster će ti pomoći za pregled lokacije/adrese instrumenta.
casper je offline   Reply With Quote
Star 08.11.2022, 17:35   #3
balcano93
Početnik forumacije!
 
Registrovan/a dana: 08.11.2022
Postovi: 7
Downloads: 37
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
balcano93 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Vidim da ste i Vi mjenjali programe takodjer..bubanj ste stavili na 13 itd..Svaki do sada pokusaj bio je neuspjesan..Semplovi se ubace ali ritmovi sviraju sa krivim instrumentima..Setovi su svi bili dobri na Tyrosu inace..
balcano93 je offline   Reply With Quote
Star 08.11.2022, 17:47   #4
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 4.983
Downloads: 331
Uploads: 21
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 1.627 puta u 1.233 Postova
Instrumenti: Genos
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ne zanm što podrazumjevaš pood Mijenjanjem programa?
Svoj Pack iz Tyros 4 sam prebacio u Genos i sve je radilo, i dan danas radi, kako treba.
Kada Pack koji se nalazio u Tyros3 upišeš na LSB 000, sve će raditi kako treba. Promjena LSB se radio ovako

https://youtu.be/BUogEjIhsGo?t=265
casper je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
balcano93 (08.11.2022)
Star 08.11.2022, 19:53   #5
balcano93
Početnik forumacije!
 
Registrovan/a dana: 08.11.2022
Postovi: 7
Downloads: 37
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
balcano93 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Upravo idem probati. Za sada veliko hvala CASPER ... Nadam se da ce upaliti i u mome slucaju

Jos pitanje jedno..Ima u setu UVD bubnjeva ali imaju samo 3Kb pa pretpostavljam da je to tvornicki vjerovatno koristeno unutra..Oni mi se zatamne kada ih stavim u pack,ne mogu se ubaciti...Postoji li nacin za to ili?

Promijenjeno od balcano93 (08.11.2022 u 19:59 sati)
balcano93 je offline   Reply With Quote
Star 08.11.2022, 21:36   #6
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 4.983
Downloads: 331
Uploads: 21
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 1.627 puta u 1.233 Postova
Instrumenti: Genos
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Da, to je tvornički drum pohranjen kao UVD. Umjesto njega u Style stavi da i svira neki tvornički.
casper je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
balcano93 (09.11.2022)
Star 09.11.2022, 00:31   #7
balcano93
Početnik forumacije!
 
Registrovan/a dana: 08.11.2022
Postovi: 7
Downloads: 37
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
balcano93 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

HVALA PUNO! Sve radi i funkcionira..Hvala CASPER
balcano93 je offline   Reply With Quote
Star 22.11.2022, 15:05   #8
nemanja 1982
Odomaćeni član
 
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Postovi: 593
Downloads: 3580
Uploads: 9
Rekao HVALA: 152
Zahvalili mu 27 puta u 27 Postova
Instrumenti: Kurzweil K2661 Roland XP10 Yamaha V50
Interesi: Muzika
nemanja 1982 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Da li iz Tyrosa 3 4 mogu da ubacim set u Yamahu Sx700?
nemanja 1982 je offline   Reply With Quote
Star 22.11.2022, 17:33   #9
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 4.983
Downloads: 331
Uploads: 21
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 1.627 puta u 1.233 Postova
Instrumenti: Genos
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Da.
casper je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
nemanja 1982 (22.11.2022)
Star 22.11.2022, 20:59   #10
nemanja 1982
Odomaćeni član
 
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Postovi: 593
Downloads: 3580
Uploads: 9
Rekao HVALA: 152
Zahvalili mu 27 puta u 27 Postova
Instrumenti: Kurzweil K2661 Roland XP10 Yamaha V50
Interesi: Muzika
nemanja 1982 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Uradio sam na ovaj nacin, u yemu mi je sve procitao osim drum seta,tu sam obrisao interne elemente ali pri SAVE samog packa pise mi sledece

The selected keyboard does not support 128-note Drum kits? Sta znaci to u ovom slucaju? I da li ce mi registracije raditi ako sve stavim pack na 000?
nemanja 1982 je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled


Trenutno vrijeme na Forumu 06:40


Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije