|
|
IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 03.03.2008
Downloads: 113
Uploads: 0
Rekao HVALA: 7
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
Znam da ovaj forum je namjenjen za muziku ali nadam se da ipak neko nesto zna da bi resio moj problem, mislim da bi ovde Vaxter mogao da pomogne, hvala unapred Vaxter
![]() Dobio od burazera Wireless ruter Linksys WRT54G v3.1 (All-in-one Internet-sharing Router, 4-port Switch, and Wireless-G (802.11g) Access Point), na njemu je instaliran OpenWRT, ali nazalost burazer nezna user i pass (ili mozda zaboravio) ![]() Kad sam probao da se ulogiram preko web 192.168.1.1 nije bilo nista ni makac, ali negde sam procitao na net da moram ovako da napisem 192.168.1.1:8080 i na taj nacin sam dobio onaj home page od rutera, ali kako sam rekao nemam nit user nit pass kako bih mogao da podesim ruter, za sada ruter je podesen da moze svako da se zakace na njemu i da radi bilo sta, da surfa preko mene i.t.d....... ovako nesto pise u home page od rutera: Kernel Version Linux version 2.4.30 (gcc version 3.4.4 (OpenWrt-1.0)) #1 вто �еп Probao da resetujem pomocu reset dugme, probao sve varijante, cak i ona varijanta 3x30 sec - to sam nasao isto tako na net za onaj OS dd-wrt, ali nista ... Probao sam da ga fleshujem ali nikako da prodze, otkrio sam da je telnet pristup od samog rutera isklucen, tako da ta varijanta valjda nece da funkcionise. Nasao neki TFTP server - client da bi uradio flash preko njega, nisam uspeo. Procitao sam na net da treba prvo da se uradi Boot failsafe, da ona LED dioda na DNZ trepce 3 put u sekund, (kad ukljucis power na ruter onda cekas da se upali DNZ, kad se upali u istom momentu zadrzis 2-3 sekunde reset i tako dodzes do failsafe), i ovde preko TFTP sam probao i opet nista ![]() Normalno podesio LAN od moj PC na 192.168.1.10, limitirao brzinu na 10 Mbps half duplex, jer tako pise skoro na svaki sajt sta sam nasao. u Command promt kad pustim ping 192.168.1.1 - PING radi bez problema, znaci da moj LAN vidi ruter, led na ruter trepti kad ga pingam sa PCa. Mnogo toga sam probao (mozda ne pravilno), znam da postoji varijanta JTAG, ali ne bi se osudio to da uradim posto ako napravim gresku onda je moguce da ubijem ruter ![]() Mozda je potrebno i neki mali softvercic za ovaj slucaj ili neki drugi step by step. Zato molim sve koje imaju praksu sa fleshovanjem rutera da da svoj komentar i ideju kako bi resio ovaj problem. pozdrav svima |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
flash, linksys, wrt54g |
|
|