|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 27.12.2008
Downloads: 3
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
Pozdrav svima!
Nakon kraćeg raspitivanja, odlučio sam se za klavirsku harmoniku PIGINI 55/P45, potrebnu za muzičku akademiju. E, sad, tek je tjedan dana kod mene, a ton A3 mu od jučer ne radi na picolo registru. Prije nego je odvezem dileru za HR, dali ima tko kakvu ideju što bi to moglo biti? Ne vjerujem da je do razrade jer ostali tonovi na tom registru se čuju. E, da, imam još zamjerku što se čini jako raštimana na svim registrima. Pogotovo kad se stisne odjednom neki kvintakord. Onda se čuju neki vrlo duboki tonovi koji nisu stisnuti, a nastaju kao nusprodukt. Nije valjda da su sve PIGINI harmonike tako loše? Ili samo ja nemam sreće? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
pusta li ti zrak kad upres a3?
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Bez ralike dali je harmonika nova ili polovna,defekti nisu strashni.Tako reci da se to napraviti za pola sata, ali nediraj sam nishta.Odnesi serviseru i bice sve u redu. Samo me interesuje : Dali ti daje rashtimovano na master registar / tuti /Ako je odgovor da, treba shtimovanje.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio shtimerserviser za ovaj koristan post: | jaki1983 (25.02.2009) |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 27.12.2008
Downloads: 3
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
Da, zvući raštimovano na masteru, ali samo od mali e do c1 i od f3 do c4. Izmedju c1 i f3 zvući skroz u redu. Mislio sam da harmonike dolaze naštimane iz tvornice. No, očito sam bio u krivu.
Svejedno, hvala na odgovoru. Pozdrav, jaki1983 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banovan!
|
![]()
druze, PIGINI harmonike su poznate po tome sto se cesto kvare... tako da ce i ta tvoja vise boravit na servisu nego s tobom... daj Boze da grijesim, al tako je u 99.99% slucajeva...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
|
![]()
@jaki1983
Jarane i ja imam tu istu harmoniku i koristim je u srednjoj muzickoj. Ja sam je kupio od covjeka po imenu Momcilo Popovic koji je diler za PIGINI u Hrvatskoj. Sto se tice rastimavanja, ja tu nisam imao problema. Ja sam je rastimavao tako sto sam radio hromatiku na svakom registru gore-dolje. Također meni je naglaseno da mi neki tonovi nece svirati u pocetku dok je ne razdarim, i tako je i bilo, otprilike. A za ovu informaciju moram da te razocaram,svaka harmonika, ako je nova iz fabrike, je nastimana i spremna za rad, a kod tebe je to bila neka greska. Sto se tice informacije da su PIGINI harmonike lose, tu se jednim djelom slazem sa tobom,jer ima stvarno fus modela koji se malo-malo pokvare. Cist primjer je kod moje profesorice harmonike koja ima Sirius Milenium i non stop joj se kvari, doduse ona svira kao musko i toliko hrza harmonikom da nije ni cudo!!! Toliko od mene, javi ako zatreba pomoc. Pozdrav, Mirza-Sarajevo |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banovan!
|
![]()
Mirza Sarajevo??? ko ti je profesorica? I ja sam zavrsio muzicku u sarajevu... vjerovatno se znamo, ja sam sad na akademiji...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Profesorica mi je Belma Sarancic.
Mozda se i znamo, ne mogu te bas prepoznati na ovoj slici, malo je mutna. Pozdrav Promijenjeno od Vaxter (26.02.2009 u 23:07 sati) Razlog: Izbrisan citat |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banovan!
|
![]()
aha... mislio sam da je melita... hajd ako hoces dodaj me na msn, da ne zauzimamo forum ovim pricama...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Belaj boy
|
![]()
Ja ne mogu da verujem da sa novom harmonikom ima takvih problema.To je,bre,da ubijes nekog.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|