|
|
Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. |
![]() |
|
Alati tema
![]() |
Display Modes
![]() |
![]() |
#1 |
Veteran
|
![]()
Zanima me koliko ritmova odprilike koristite na svirkama, i dali više koristite USER ili tvorničke ritmove...naravno i kojeg sve tipa ritma (Rock,Beat.Dance...Rumba...)???
1.Mrzim žicaroše i razne oblike žicanja!!! 2. 3.Nemoguće želje ispunjavam odmah,a za čuda mi treba malo vremena. Promijenjeno od vingula (13.05.2009 u 13:56 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
hmm...
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Švaler Veteran
Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Godina: 57
Downloads: 614
Uploads: 26
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
![]() |
![]()
Evo, ja koristim:
Valzer-tvornički Valzer - User Estam, dva komada -User Soft Beat , Rock ballad, Folk Ballad2, GuitarBld, Unpluggd8, Beguin, ChaCha, i još desetak ritmova za zabavnjake - tvornički, 7/8, 9/8, Beguin, Sirtaki, CroBeat i još jedno 5-6 ritmova-User |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 27.12.2008
Mjesto: Bar
Godina: 40
Downloads: 68
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
1 rumbu
1 disko 1 dvojku 1 beat "moj" 1 beat "fabricki-spori" 1 beat "latino fabricki" 1 1 "hard rock fabricki" 1 7-8 poneki namenski za one "uvati me za dupe" pesme..zeljko vasic sergej dado glisic vlado g itd,mada ne mora dakle nema begina orjentala 9/8 6/8 i svih drugih mrvih ritmova sta da radim takva vam je danasnja neka moderna svirka. *na veseljima je vec druga prica. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Koristim isključivo svoje rađene ritmove i to sve s HDD-a. Znači sva 3 HDD set-a na Pa80 (123, 456 i 789 SET). Ful su mi isprogramirani i prilagođeni za rad s bilo kojim SET-om i performancama koje koristim. Isprogramirao sam 140 ritmova u raznim varijantama (estame, dvojke, rumbe, polke, valcere, begine, sase, 7/8 u jedno 15 verzija
![]() Na user mjesta (1,2,i 3) stavljam namjenske (rađene ritmove) i obično su vezani za 10 banaka (80 performanci) za određenu pjesmu. Gornje (1-10) banke su mi za boje i samplove i vezane su za HDD stylove, a doljnje (11-20) su orginalne performance gotovih pjesama i pravim ih po abecedi (od A-Z) obično po 80 komada. Ako nije zahtjevna svirka tada očitam obično set s 160 gotovih performanci (nisu sve orginal) al su barem spremne da se odmah opletu. Obično ih preko SW napravim iz boljih MIDI fajlova, promjenim malo trake i na foršpile stavim da mi svira tercu neki beck sound dok ja pletem lead sound iz prvog glasa. Ako su pjesme slične tada na Intro 1 jedan foršpil, a na Intro 2 foršpil od druge pjesme. Mada znalo mi se je desit ako nisam set dulje vremena koristio da sviram foršpil od pjesme i stisnem krivi intro, pa da vidiš onda belaja ... Gledano na standardni ritam koristim maksimalno 24 različita ritma, samo kako sam napomenuo svaki ritam pored osnovnih varijacija ima još jedno 5-6 različitih varijacija (razlika u aranžmanu, bubnju, brzini tempa i sl.). I to sam sad toliko iskomplicirao da kad me netko traži SET, onda mu on nije od nikakve koristi jer mora imat ama baš sve postavke iz SET-a indentične s mojima posebno USERDK i samplove s FMC-a jer inaće ima posla da zaboli glava.
![]() Promijenjeno od kreso (13.05.2009 u 14:30 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio kreso za ovaj koristan post: | kristijan007 (12.06.2010) |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 25.11.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 258
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Korg Pa1x, Roland Fantom X6, Yamaha Dx11
![]() |
![]()
Koristim 90% svoje ritmove sa HD na pa1x.
Znaci: 3 dvojke 4 disko 5-6 rumbi 2 sa-sa 1 7/8 1 9/8 3 begini-ja 2 grcke 3 beat-a i rocka. Mada imam i namjenski dosta koje ponekad ubacim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Kad je zabavnjacka svirka u klubu ili slicno, uglavnom fabricke ritmove, po neki namenski ili pravljeni. U fabricke ritmove racunam i one koje sam skinuo sa Tyrosa i drugih masina, ali fabricke. Kad je tezga, onda mesano. Cak vise pravljenih i namenskih od fabrickih.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 28.05.2008
Mjesto: Preko sedam mora
Downloads: 1025
Uploads: 5
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 62 puta u 54 Postova
Instrumenti: KORG pa50,Futura nordiska piano,Classico gitara,Weltmeister Stella
Interesi: Muzička i video produkcija,razglasi,rasvjeta,stage
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
uglavnom za narodnjake koristim user ritmove, cak sam i namjenske ritmove snimio preko nekih fabrickih koji mi ne trebaju posto nisam imao mjesta vise na user. zabavnjaci - isto fabricki ili neki namjenski.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 28.07.2004
Mjesto: Austria-Graz
Downloads: 1378
Uploads: 9
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
![]() |
![]()
kod mene je sve zavisno kakav je stim u lokalu,volim namjenske ritmove ali ako se zapali lokal,prihvatim se rumbe,disca,i nekog bita malo jaceg i udri,u sustini znaci miksam sve.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
taj fazon
![]()
![]() |
Favoriti |