|
![]() |
#41 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 06.03.2009
Mjesto: .at
Downloads: 234
Uploads: 12
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 31 puta u 29 Postova
Instrumenti: keyboard
Interesi: Auta i sve oko auta i muzike
![]() |
![]()
ehhehe
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]() Citat:
D-deck je izasao na trziste 2004. godine i prevashodno je namjenjen istocnoj polulopti jer je Yamaha smatrala da na zapadu nema odvoljan kupovni potencijal i prije svega, interesovanje za ovakav instrument. Medjutim i pored toga je bilo dosta uvoznika iz Evrope preko kojih se ovaj instrument mogao nabaviti a ni Yamahi to nije bilo bas mrsko. Cijena se kretala oko 8.000 eura. Sta to ima D-Deck jos 2004. godine sto ni danasnji aranzeri nemaju ? Kao prvo i najvaznije, ima neuporedivo bolji sound jer je kod D-Decka Yamaha igrala na kvalitet umjesto na kvantitet. Nema 6 miliona sounda, kao na danasnjim aranzerima vec svega 415 ali svaki od tih 415 je prica ili jos bolje, pjesma za sebe. Medju njima su i Organ Voices koji se bez pardona mogu mjeriti sa NI B4 sa svim efektima koji su potrebni za pravi Organ Feeling (Rotary Speakers Emulation, Feder Hall, Distortion, Overdrive, AMP Emulation). Inace, efekti za D-Deck poticu sa istog procesora koji se nalazi i u Yamahinim digitalnim mikserima vise klase sto znaci da odskacu kvalitetom od danasnjih aranzera i to pozamasno. Jos onda je D-Deck imao oba USB (USB to Device i Midi USB) kao i Smart Media kartu. Touch Display sam vec pomenuo, kao i dual klavijaturu sa aftertouchom ali ni to nije sve, to jest, to je samo pocetak. D-Deck pored aftertouch klavijatura, koje su uzgred, bar pet puta bolje nego sto je ona kod Tyrosa 3, ima i FSV kontrolu na klavijaturi. FSV kontrola omogucava da se sound modulise ne samo pritiskom na dirku (kao kod normalnog aftertoucha) vec i pritiskom lijevo-desno po dirci. Ne treba mnogo maste da bi se zamislilo za sta sve moze da se iskoristi ova kontrola. Mozes pogledati na prilozenim slikama kako funkcionise FSV. Ovi danasnji plastikaneri koji imaju bezobrazno lose klavijature sa uzasnim odzivom i bljutavim aftertouchom se ne mogu uporediti ni sa Rolandovim ili ne daj Boze Korgovim prosjecnim sintijima i aranzerima iz ranih 90tih. D-Deck pored normalnih ritmova ima i 274 ritam paterna koji su audio loopovi (realni bubanj u realnom vremenu odsviran) koji se cuju kao grom. Cista studijska produkcija najboljeg kvaliteta. D-Deck ima izmedju svoje dvije klavijature 18 tastera (na vertikalnom kratkom zidu ispod gornje klavijature), kojima se mogu dati kontrole po potrebi i zelji. D-Deck ima Voice Editor preko koga se moze doci do svakog parametra i nije potrebno to raditi na softveru (kao kod Tyrosa). Uz D-Deck ide i Pedal klavijatura najboljeg kvaliteta, monitori (12 incha) i Mix-Processor sa debelo dobrim efektima. Stavio sam nekoliko slika pa pogledaj kako to sve izgleda Promijenjeno od tranzit (09.09.2010 u 23:47 sati) |
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | kusonja (09.09.2010) |
![]() |
#43 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 29.08.2009
Mjesto: Golubinci
Downloads: 339
Uploads: 2
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Tyros2
Interesi: Hobi Muzika Sviram sve sto ima dirke i zice :)
![]() |
![]()
Ukucajte na youtube Tyros 4 Ima neki Tyros3 sa plavim dugmicima, ako je to to onda nije dobro!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 22.11.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1181
Uploads: 72
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 89 puta u 85 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3
Interesi: Bike i Muzika neprofesionalno
![]() |
![]()
Cijena se kretala OD 8.000 eura. Sta to ima D-Deck jos 2004. godine sto ni danasnji aranzeri nemaju ?
Za cenu od 8000 Eura koliko je kostala 2004. godine.....ocekujem da ima bar jos dve expresne ringle za kuvanje i da moze da sushi ves ![]() Nema 6 miliona sounda, kao na danasnjim aranzerima vec svega 415 ali svaki od tih 415 je prica ili jos bolje, pjesma za sebe. Tyros nema 6 miliona soundova vec ukupno oko 1200 koji su prvorazredni i mogu se doradzivati na samoj klavijaturi kao i na racunaru (custom voice) Navedeni Organ efekti se mogu i na Novijem modelu po potrebi doradzivati pomocu isturenih slidera. Jos onda je D-Deck imao oba USB (USB to Device i Midi USB) kao i Smart Media kartu. Vec 1999 godine je psr 9000 imao usb to device a tyros 1 od 2001 i midi usb. Smart card je PSR 3000 isto vec imao 2004. godine Touch Display sam vec pomenuo Tu ste u pravu D-Deck pored aftertouch klavijatura, koje su uzgred, bar pet puta bolje nego sto je ona kod Tyrosa tastatura Tyrosa 3 je jedna od najkvalitetnije izradzenih kao i kod psr 9000 pro i Roland G generacije..zaista ima 5 puta boljih ?? Ovi danasnji plastikaneri koji imaju bezobrazno lose klavijature sa uzasnim odzivom i bljutavim aftertouchom se ne mogu uporediti ni sa Rolandovim ili ne daj Boze Korgovim prosjecnim sintijima i aranzerima iz ranih 90tih. Modele koje nazivate plastikanerima su predvidzeni za ljubitelje klavijatura sa ne tako dubokim dzepom i proizvodi ih svaka marka. Ako usporedimo mogucnosti ,,plastikanera ,,sa gore navedenim modelom kao i cene...Vrednije su tog novca visestruko nego model D Time je usporedba neprikladna. D-Deck ima izmedju svoje dvije klavijature 18 tastera (na vertikalnom kratkom zidu ispod gornje klavijature Na tyrosu 3 je nedostatak od jedne i pol oktave ocit,ali pre no sto postave ovaj ruzni dvored tipicnih crkvenih orgulja ,radze cu se pomiriti sa ovim nedostatkom. D-Deck ima Voice Editor preko koga se moze doci do svakog parametra i nije potrebno to raditi na softveru (kao kod Tyrosa). I na samom tyrosu mozete obraditi voiceove ...A Custom voice i drumov-e je sigurno komotnije obraditi na racunaru iz vise razloga. Uz D-Deck ide i Pedal klavijatura najboljeg kvaliteta, monitori (12 incha) i Mix-Processor sa debelo dobrim efektima. Pedale su se prodavale extra i niposto u ceni klavijature cena se kretala oko 800 Eura. Tyros ima MFC 10 pedalu (multifunktion) koja kosta u najskupljoj radnji 270 Eura sa neusporedivo kompleksnijim mogucnostima od pedala na D. rezime ovog dialoga: Tyros je stvarno skup ali gore navedeni model je prevazisao sve mere i tvrdim da cena i tehnicke mogucnosti ne stoje u relaciji. Nemojmo usporedzivati jabuku sa kruskoma jer im je jedino zajednicko da se radi o vocu ![]() Promijenjeno od gega (10.09.2010 u 06:58 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio gega za ovaj koristan post: | b.o.Y.c.h. ČK (22.11.2010) |
![]() |
#45 |
Veliki prijatelj foruma
Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
![]() |
![]()
jeste da kolega tranzit malo radikalno upada na temu - al je u ovom slucaju sasvim u pravu - barem sa time sto je jedini prepoznao da je to D-Deck ...
nemoguce da josh niko od vas nije video to cudo na jutubu ![]() mislim, nemoj da se ljutite ja sam cak onoj japanki, koja demonstrira te aranzere, pisao da hocu da je zenim, reko "minoko, i want to marry u and this yamaha keyboard" ![]() da je hebem, josh se nije javila ![]() verovatno je tranzit dao sve podatke o tim spravama za koje mi samo mozemo da sanjamo ![]()
![]() |
#46 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 227 puta u 199 Postova
![]() |
![]()
@grandia
E jesi ***! ![]() ![]() ![]() Promijenjeno od gega (10.09.2010 u 11:11 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Veliki prijatelj foruma
![]() |
![]()
samo da ti odgovorim:
jesaaaam ![]() sto brate? pa da vidish koja lepotica ta japanka, i josh kako ume da svira na kljave ... kakav cortan, kakav kemish? cepa zena i sa ruke i sa noge ![]() a reko sam vec jednom da volim i sushi i mushi ![]() neces da mi verujes, nije se javila ona vec neki idiot il ludak kao sto sam i ja, pa kaze da se ubacim u red i da cupam broj za cekaonicu. kaze ima nas vise koji su imali istu nameru kao i ja ![]() izvinjavam se za malo offtopic al eto priznao sam da sam lud ![]()
![]() |
#48 |
Veliki prijatelj foruma
![]() |
![]()
@gega
druze, hvala za **** al ja se ne ljutim na moje drugove, a nikako na bobana .. ipak hvala ![]() odoh ja sad, dok jos mogu - da ne dobijem ja jednu po glavi ...
![]() |
#49 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 227 puta u 199 Postova
![]() |
![]()
@grandia
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 22.11.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1181
Uploads: 72
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 89 puta u 85 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3
Interesi: Bike i Muzika neprofesionalno
![]() |
![]()
Verujem ti...ali to znate samo vas dvojica...
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio gega za ovaj koristan post: | b.o.Y.c.h. ČK (22.11.2010) |
![]() |
Favoriti |
|
|