|
|
Tehnike i teorija Usavršite Vašu tehniku! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#2 |
Veliki prijatelj foruma
Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
![]() |
![]()
zamalo da pisem : "uci klavir jel sa njim (synth) mozes i gitaru da sviras, a sa gitaru mozes samo gitaru da sviras"
![]() ![]() ipak bi ja reko da je klavir/aranzer itd. lakse za uciti posto se vidi koji ton stisnes ... msm. na bele i crne dirke pozdrav
Sledeći član vam se zahvalio grandia za ovaj koristan post: | Stevokv92 (02.12.2010) |
![]() |
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
![]()
Kao sto rece onaj grandijin drug iz onu seriju a ne mogu da se sjetim sad kako se zove....Sinko ne moze se ni u klozet da ide bez muku
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio zeljko za ovaj koristan post: | Stevokv92 (02.12.2010) |
![]() |
#4 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Grandia
Tacno da na klavijaturu se vidi koji ton stisnes, al da bi svirao klavijaturu i onaj ko te slusa da bude zadovoljan i da te pohvali trebas prilicno usavrsiti tehniku i znanje. A sto se tice Gitare, danas je lako naci tutoriale kako se sviraju neke osnovne akorde i sa nekoliko akorda solidno odsvirati pesmu. Bar poznajem dosta drugova koje su u srednje skole za nekoliko meseca izvezbali dosta pesme na gitaru .... a ustvari jos pojma nemaju od muzike ali zato lako se pokazu pred obicnim ljudima, NEmuzicare, da znaju da sviraju. Pozdrav ![]() Promijenjeno od Ace (02.12.2010 u 15:28 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Ace za ovaj koristan post: | Stevokv92 (02.12.2010) |
![]() |
#5 |
Veliki prijatelj foruma
Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
![]() |
![]()
u pravu si ace, al ti momci sviraju NAPAMET ... znaci pamte koji prst gde i kad i koju zicu gde i kad ... u tom fazonu ...
sinovi mog brata isto tako, jedan el. gitaru - drugi el. bass, i sviraju to sta zapamte ... oba fanovi "metallike" ![]() moj junior igra guitar hero - pa da vidis kako cepa na profi-mode a pojma nema o gitarama, ma da mu jedna akusticna visi na zidu u njegovoj sobi ![]() da se vratim temi: kad pokazes nekom pocetniku gde se nalazi C3 na klavijaturi, naci ce ga sam za sekundu .... a pokazi istom pocetniku C3 na gitari?? il na duvackim instrumentima? nemam nista protiv gitara, al ne volim da slusham muziku gde samo gitare sviraju. na primer ono klasican rockband: ritam, bass, 2 gitare ... zar nisu imali mesta josh za jednog organistu?? ![]() PS: kolega stevkov, sto se mene tice, meni ne moras opet jedan THANKS, dovoljno vec 1 a josh nije vreme za pokloncice ![]()
![]() Promijenjeno od grandia (02.12.2010 u 15:48 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio grandia za ovaj koristan post: | Stevokv92 (02.12.2010) |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 30.11.2010
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 21
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
valjda su dzabe?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 01.03.2009
Mjesto: Pljevlja
Godina: 33
Downloads: 212
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
Instrumenti: Yamaha psr s900
![]() |
![]()
Mislim da je klavijature ipak malo teže svirati. Išao sam u muzičku školu za klavir 6 godina (doduše svirao sam isključivo klasičnu muziku po notama), posle toga vježbao (tj vježbam) aktivno već skoro dvije godine (bilo je malo pauze posle muzičke
![]() Uglavnom da sam sve ove godine, umjesto klavijature vježbao gitaru, čini mi se da bih bio na dosta višem nivou nego što sam sa klavijaturama. Tebi ipak preporučujem klavijature, jer jednostavno vrijeme je tako pa je za njima mnogo veća potražnja, a i kao što je neko gore pomenuo na klavijaturama možeš da sviraš i gitaru ![]() Ovo je moje subjektivno mišljenje pa ne bih volio da se neko uvrijedi ili da misli da omalovažavam druge instrumente. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 27.09.2007
Downloads: 605
Uploads: 1
Rekao HVALA: 2
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
I ja bih ti predlozio klavijaturu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 57
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
Ja sviram i jedno i drugo.Svaki instrument je i težak i lak za učenje,zavisi kako na to gledaš.Meni nije bilo teško ni jedno,ni drugo,vježbao sam sa zadovoljstvom..Znači,ako si zainteresovan,ako imaš volju i želju neće ti biti teško naučiti bilo šta od toga..Izbor je na tebi...Ono što ti se više sviđa ćeš sa većim zadovoljstvom vježbati..Prema tome,izbor je na tebi...Ovo ti govorim iz iskustva,radim kao nastavnik muzike 22 godine(jedno vrijeme i u muzičkoj školi sam predavao gitaru).
Gitara ima i jednu manu u odnosu na klavijature-ne možeš na mjoj puštati midi fajlove. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|